Tarih: 05.01.2024 19:04

İnsan kaçakçılığından 12 tutuklama

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES
Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 12.12.2023-03.01.2024 tarihleri arasında göçmen kaçakçılığı suçlarına yönelik yapılan operasyonlarda 52 Suriye uyruklu göçmen yakalandı.  

Hatay Emniyet Müdürlüğü aldığı bir ihbarı değerlendirerek, göçmen kaçakçıları yakalamaya yönelik bir operasyon yaptı. Reyhanlı Yolu ve Kırıkhan-Reyhanlı kavşağında iki şüpheli aracı durduran polis ekipleri, araçlarda ve Reyhanlı ilçesinde bulunan bir garajda yaptıkları aramalarda Türkiye'ye illegal yollardan girdikleri tespit edilen 52 Suriye uyruklu şahıs yakaladı. Göçmenleri ülkeye illegal yollardan soktuğu belirlenen, M.A., Ö.G., M.Ç., İ.Ö., A.A., İ.H., A.Ş., M.A., C.E., B.H ile Göçmen Kaçakçılığı yapmak suçundan aranan firariler H.İ., H.E ve S.Y yakalanarak gözaltına alındı. Adliyede yapılan işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilen şüphelilerden H.İ. adli kontrol şartı ile serbest kalırken, diğer şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türkiye'ye illegal yollarla sokulan 52 Suriye uyruklu şahısta yurt dışına gönderilmek üzere İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —