İpek böcekçiliği ve ipekçiliğe destek verilecek

İpek böcekçiliği ve ipekçiliğe destek verilecek

Hatay’daki ipek böceği ve ipek üreticilerinin en kısa zamanda üretimlerine geri dönmesi ve bu önemli kültürel değerinin sürdürülebilmesi amacıyla ipek üreticilerine yönelik çalışma başlatıldı.

Deprem nedeniyle üretim imkânlarını kaybeden Antakya’daki ipek böceği ve ipek üreticilerine yönelik tasarımcı Zeynep Ağırbaş'ın başlattığı sosyal girişimi Craft Antakya projesi kapsamlı bir destek programı oluşturulması hedefleniyor.

Craft Antakya’yı tanıtmak ve girişimle farklı paydaşları iş birliğine davet etmek üzere İstanbul, Beylerbeyi’nde bulunan Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü’nde bir etkinlik düzenlendi. Antakya’da geleneksel sepet örücülüğü yapan, depremde evi ve atölyesi hasar gören zanaatkâr Emel Temizkan yürütücülüğünde, sürdürülebilir moda markası Anim’in üretiminden çıkan atık kumaşlar kullanılarak supla/bardak altlığı atölyesi, etkinlik kapsamında katılımcılarla birlikte gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Gate 27 Direktörü Burak Mert Çiloğlugil’in ev sahipliğinde, Gate 27 Kurucusu Melisa Sabancı Tapan, Gate 27 konuğu, Craft Antakya Kurucusu Zeynep Ağırbaş, Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Nazan Suna Alpural, Antakya’da üretimini sürdüren girişimci Emel Temizkan ve projenin destekçileri arasında yer alan moda markası Anim’in Marka Geliştirme Müdürü Rebi Koenka da katıldı.

Craft Antakya Projesi ile ilgili yapılan yazılı bilgilendirme şöyle:

"Tasarımcı Zeynep Ağırbaş, deprem nedeniyle üretim imkânlarını kaybeden Antakya’daki ipek böceği ve ipek üreticilerine yönelik başlattığı sosyal girişimi Craft Antakya projesiyle kapsamlı bir destek programı oluşturmayı amaçlıyor.

Farklı pratiklerin araştırma ve üretim süreçlerini desteklemek ve disiplinler arası etkileşime zemin yaratmak amacıyla 2019 yılında kurulan Gate 27; Haziran ayında Central Saint Martins’teki Tekstil Bölümü’nde eğitimini tamamlayan tasarımcı Zeynep Ağırbaş’ı Yeniköy’de konuk ediyor.

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı’nda “Gelecekte Takip Edilmesi Gereken Genç Tasarımcılar” arasında gösterilen Zeynep Ağırbaş, geçtiğimiz şubat ayında ülkemizin güneyini etkileyen depremlerde üretim imkânlarını kaybeden ipek üreticilerine yönelik başlattığı Craft Antakya girişimiyle, özellikle Hatay’daki ipek böceği ve ipek üreticilerinin en kısa zamanda üretimlerine geri dönmesi ve ülkemizin bu önemli kültürel değerinin sürdürülebilirliği üzerine çalışıyor. Bunun yanı sıra, gelecekte üreticilerin markalaşma ve pazarlama açısından beslendiği bir ekosistem kurgulayarak iş birliğinden faydalanan bir model kurmak için üreticilerle birlikte çalışıyor.  Tasarımcı, Gate 27’deki süreci boyunca Craft Antakya’yı daha geniş bir kitleye ulaştırmanın yanında, bölgedeki üreticilerin üretimlerine en kısa sürede başlayabilmeleri için altyapı, finansal kaynak ve elektronik ticaret süreçlerine entegrasyonunu hızlandırma odaklı çalışmalarını sürdürüyor."



İskenderun'da filtre operasyonu

Dr. Kanatlı'dan ürküten tablo

Aile hekimleri iş bıraktı

Meclis'te 'fotoğraf tartışması'

Rezerv alan kararına 'dava'

Binalara 8 kat sınırı

CHP’den Lütfü Savaş'a 'kesin ihraç' istemi

AFAD'da dönüşüm değerlendirme toplantısı

Belediye meclisinde kayyum eleştirisi

65 yaş üstüne çay-kahve ücretsiz

Feyezan Kanalının duvarı yükseliyor

Usta öğretici belgeli tek kadın klimacı

İskenderun DEM Parti'den kayyum eleştirisi

AKP'de tek listeli seçim

AKP: Uygulamalar devam edecek

Vakıf destekçileri, engelli çocuklar için koştu

Pac Meydanı'na 'rezerv alan' kararı

Kozaklı'da orman yangını kontrol altına alındı

Atatürkçü düşünce, gecede buluştu

Muhammed Önder, İskenderun Kaymakamı

Sanayi esnafının verileri çıkartılacak

Standart dışı beton ve çeliğe ceza

Sanayide 'yola park' tartışması

Sanayi esnafının sorunları görüşüldü

İMYO inşaatı bağışlarla yükseliyor

"Güler yüzlü hikayeler" yayımlandı

Nardüzü'nde Cumhuriyet turnuvası

Biz hala buradayız Sergisi’ kapısını açtı

"Atatürk ve Cumhuriyet" Sergisi

En büyük bayramın 101. yılı

Yükleniyor

  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,48% 0,07
  • EURO

    36,21% -0,34
  • GRAM ALTIN

    2960,09% 0,86
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55