İşbirliği Samandağ’a 26 prefabrik konut kazandırdı

Samandağ Belediyesi, Toyota Otomotiv Sanayi işbirliği ile depremde evi yıkılan ve mağduriyet 26 aileyi ev sahibi yapıyor.

HATAY 20.04.2023 10:52:00 0
İşbirliği Samandağ’a 26 prefabrik konut kazandırdı

Depremde çok büyük yıkımların yaşandığı Hatay’ın Samandağ ilçesinde Samandağ Belediyesi Toyota Otomotiv Sanayi işbirliği ile kentin farklı mahallelerinde evi yıkılan vatandaşlara prefabrik evler yapılarak sahiplerine teslim edildi.

Yapımı tamamlanan evlerin teslim töreni Samandağ’ın Tomruksuyu Mahallesinde gerçekleşti. Teslim törenine,  Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Erdoğan Şahin, Tomruksuyu Mahalle Muhtarı Feray İncir, Toyota Otomotiv yöneticileri ve mahalle halkı katıldı.

Bu zor süreçte depremzede vatandaşları ev sahibi yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Eryılmaz, yaptığı açıklamada; “Belediyemizin Toyota işbirliği ile depremde evini kaybeden ve çok ciddi mağduriyet yaşayan 26 ailemize yeni prefabrik ev kazandırdık. Bu evlerin bir kısmı bitti. Biten evlerimizi mutfak eşyaları, buz dolabı, koltuk takımı gibi eşyaları ile birlikte tam kapsamlı olarak donatılmış bir şekilde sahiplerine teslimini yaptık. Toyota firmasına bu duyarlılıklarından ve katkılarından dolayı Samandağ halkı adına teşekkür ediyorum. Depremzede vatandaşlarımızı da bu zor süreçte ev sahibi yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Ayrıca, buradan diğer firmaların da aynı şekilde duyarlılık göstererek bu tür yardımlar ile katkı sunmalarını bekliyoruz. Çünkü bu depremde gerçekten çok ciddi mağduriyetler yaşayan engelli vatandaşlarımız çadırda, konteynerda kalkamıyorlar. Kendi parsellerinde, mülkiyetinde özellikle evi yıkılan ve ailesinde engelli olan vatandaşlarımıza bu yardımların yapılması gerçekten çok önemli. Bunu önemsiyoruz ve diğer şirketlerin bu şekilde katkı sunmaya davet ediyoruz” dedi. 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07