İSÇEİD´te ‘emek edebiyatı´ sunumu
Eğitimci-yazar Müslüm Kabadayı, işçi ve emekçilerin hem emeklerine hem de yurtsever olarak ülkelerine sahip çıktıklarında edebiyat-sanat ve bilimsel çalışmaların da zenginleştiğini belirtti.
Sadet Bertyürek/İskenderun
Kabadayı, Türkiye´de emekçilerin sendikal ve siyasal bakımdan güçlendikleri 1960-1980 yılları arasında öykü, roman, şiir ve tiyatro eserlerinin de çoğaldığına dikkat çekti.
İskenderun Demirçelik Çalışanları ve Emeklileri Derneği İSÇEİD lokalinde gerçekleştirdiği Emek Edebiyatı sunum ve söyleşisinde Müslüm Kabadayı, insanı yücelten ve uygarlıkları geliştiren temel değerin emek olduğunu vurguladı. Türkiye´de işçi ve emekçilerin örgütlenme, sendikal ve siyasal haklar mücadelesiyle, bunun edebiyata yansımasını ele alan Kabadayı, işçi ve emekçilerin hem emeklerine hem de yurtsever olarak ülkelerine sahip çıktıklarında edebiyat-sanat ve bilimsel çalışmaların da zenginleştiğine dikkat çekti.
Türkiye´de emekçilerin sendikal ve siyasal bakımdan güçlendikleri 1960-1980 yılları arasında öykü, roman, şiir ve tiyatro eserlerinin de çoğaldığını belirten Kabadayı, 12 Eylül darbesinin işçi-emekçi örgütlerine ve haklarına vurduğu darbeyle edebi eserlerin de geriye düştüğünü söyledi.
Emeklilerin de edebiyata yeterince yansımadığını dile getiren Kabadayı, Samipaşazade Sezai´den Refik Halit Karay´a, Nazım Hikmet´ten Orhan Kemal´e kadar birçok şair ve yazarın, ülke ve emek gerçekliğini ustaca edebiyata yansıttığını kaydetti. Bugün daha çok emeğin sanatının yapılması gerektiğini vurgulayan Kabadayı, dernekleşmenin önemine işaret ederek bunun daha çok kazanımı sağlanabileceğini ifade etti. Soru ve katkılarla sürdülen söyleşinin ardından Kabadayı, okurlarının kitaplarını imzaladı.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,34% 0,02
-
EURO
51,22% -0,11
-
GRAM ALTIN
6245,63% -2,76
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08




