İşçilerin ´sözleşme sorunu´ Meclis´te konuşuldu

Samandağ Belediyesinde çalışan sözleşmeli 21 personelin belediye yönetimi tarafından sözleşmesinin yenilenmemesi üzerine işten çıkartılmaları, parlamentoya da yansıdı.

GÜNCEL 8.02.2020 08:26:03 0
İşçilerin ´sözleşme sorunu´ Meclis´te konuşuldu

İskenderun/SES

 Sözleşmesi yenilenmeyen 8 personel TBMM´de Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç ve Mersin Milletvekili Rıdvan Turan´ı ziyaret etti. Sözlemesi yenilenmeyen eski belediye çalışanlarını parlamentoda ağırlayan milletvekilleri Oruç ve Turan, TBMM´de düzenlediği basın toplantısıyla da konuyu dillendirdi.
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz imzasıyla sözleşmesi yenilenmeyen personele gönderilen tebligatla 2020 Ocak itibariyle sözleşmelerinin yenilenmeyeceğinin iletildiği anlatılan açıklamada, milletvekilleri Oruç ve Turan, 'Sözleşme yenilememe gerekçesi olarak ´pozisyona gerek kalmadı´ ibaresi düşülmüştür. 21 personelin 11´i belediyede tekrar çalışmaya başlamıştır, 10´u ise hak mücadelesine devam etmektedir' değerlendirmesini yaptı.
Basın toplantısında, işçilerin, emekçilerin, çalışanların işine son verilmesini asla doğru bulmadıklarını ifade eden milletvekili Oruç, bütçe görüşmeleri esnasında yaşanılan derin ekonomik kriz nedeniyle çalışanların işlerine son verilmemesi gerektiğini ifade etti ve 10 personelin hukuksal sürecinin başladığını, dava sürecinin takipçisi olacaklarını, emekçilerin kazanılmış haklarının korunmasının önemsediklerini söyledi. Milletvekili Turan ise, iktidardan görülmeye alışkın olunan manzaraların Samandağ´da CHP´li belediyede görmenin kabul edilemez olduğunu belirterek, 'Somut bir gerekçe olmaksızın insanların işinden aşından edilmesinin, ekonomik krizin olanca ağırlığının çalışanların omuzlarına yüklendiği bir dönemde, sosyal demokrat olduğunu ifade eden bir belediyenin asla tevessül etmemesi gerekir. Belediye tarafından sürdürülen antidemokratik, işçi düşmanı politikaların bir an önce bırakılması gerekir. İşçinin, emekçinin, çalışanların haklarının ´amasız, fakatsız´ bir şekilde en kısa zaman içerisinde iade edilmesi gerekir' diye konuştu.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00