Tarih: 20.04.2018 12:12

İsdemir, Yıldız Pazar´da işleme açıldı

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES

 Erdemir´in yüzde 95 hissedarı olduğu İsdemir hisseleri Piyasa Öncesi İşlem Platformu´nda iken dün saat 10.07 itibariyle Yıldız Pazar´da işleme açıldı.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (Erdemir) sahip olduğu ‘ISDMR´ paylarından 5,65 milyon lotluk kısmını BİST´te satmasının ardından Pazar değişikliği için BİST Yönetimine başvuran ve talebi uygun bulunan İsdemir´in payları 19 Nisan itibariyle Yıldız Pazar´da işleme açıldı. 30 Mart kapanışı itibariyle 23,5 milyar TL piyasa değeri olan İsdemir, halka açıklık oranını yüzde 5,13´e yükseltti.
Konuyla ilgili açıklama yapan OYAK Maden Metalürji Grubu CFO´su Emrah Silav, “Bir OYAK şirketi olarak tüm adımlarımızı verimlilik, kârlılık ve OYAK´ın kurumsal yönetim ilkelerine göre atıyoruz. İsdemir´in Yıldız Pazar´a geçmesi de bu vizyoner yaklaşımımızın somut bir karşılığı. Tam entegre üretim altyapısı ile ülkemizin en önemli sanayi tesislerinden birisi olan İsdemir´in Piyasa Öncesi İşlem Platformu´ndan Yıldız Pazar´a geçerek hak ettiği yeri bulduğunu düşünüyor, bu müjdeli haberi yatırımcılarımızla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —