İsdemir’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada yatırım dönemi nedeniyle sağlıklı nakit akışının devam etmesi için nakit kâr payı dağıtılmamasına karar verildiği ifade edildi.
Karar 31 Mart'ta genel kurulda görüşülecek
2022 yılı faaliyetlerinin, Vergi Usul Kanunu (VUK) hükümlerine göre düzenlenmiş mali tablolara göre 13.445.461.872 TL, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) II-14.1 no.lu tebliğ hükümlerine göre düzenlenmiş solo mali tablolara göre ise 6.726.197.121 TL net dönem karı ile sonuçlandığını bildiren İSDEMİR, nakit kår payı dağıtmaka gerekçesini şirketin yatırım döneminde olması nedeniyle sağlıklı nakit akışının devam etmesi olarak bildirdi. Yönetim Kurulu kararı, 31 Mart’ta yapılacak Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Genel Kurul'un onayına sunulacak.
İSÇEİD deprem mağduriyetine dikkat çekti
İSDEMİR hissesi sahibi emeklilerin bu kadardan mağdur olduğunu belirten İsdemir Çalışan Ve Emekliler Derneği (İSÇEİD) Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Er, kararın depremin yaşandığı dönemde alındığına dikkat çekerek, yeniden gözden geçirilmesini istedi. İsdemir emeklisinin 6 Şubat depreminde yaşadığı mağduriyete dikkat çeken İSÇEİD Başkanı Er, yaptığı yazılı açıklamada, şunları ifade etti: “Bölgemizde yaşanan depremde biz İsdemir emeklileri kayıplar verdik, acılar yaşadık, umutlarımızı yitirip, yapayalnız kaldık. Şu anda ayakta kalan emeklilerimiz, barınma, beslenme, sağlık sorunuyla karşı karşıyalar. Bir kısmı çadır bulmuşsa günlük verilecek ekmeğe bakıp orada konaklıyor, bir kısmı başka illerdeki çocuklarına ve yakınlarının yanında onların desteği ve yardımı ile ayakta kalmaya çalışıyorlar. Bölgemizde yaşanan büyük depremde bizler bir çok kayıp verirken, ayakta kalanlar kaderiyle başbaşa kaldılar.”
İsdemir yönetiminden bu dönemde emeklisinin ihtiyaçlarına cevap vermesini de beklediklerini kaydeden Er, İsdemir kår payını vermeme kararı ile acılarını büyüttüğünü ifade etti. Er, “Kår paylarının dağıtılmaması konusunda almış olduğunuz kararı tekrar görüşerek biz depremzedelerini acılarını az da olsa hafifletecek kår paylarımızın verilmesini talep ediyoruz” dedi.
9147,32%1,28
34,54% 0,24
36,46% 0,34
2961,34% 0,90
4965,45% 0,74