İskenderun/SES
İSDEMİR çalışanlarının gazetemize ilettiği bir iddiaya göre, önceki gün İSDEMİR´de yapılan ünitelerarası iş sağlığı ve güvenliği toplantısının ilk gündem maddesinin de 'sokak hayvanları, kedi ve köpek beslenmeyecek' ibaresi olduğunu savunuldu.
İddiaya göre, İSDEMİR´in yeni yönetimi, fabrika sahasında kedi ve köpek beslenmesini yasaklayan kararını yaklaşık bir ay önce aldı. Bu kapsamda yemekhaneden ´artık yiyecek´ çıkarılması ve bunların kedi ya da köpeklere verilmesi de yasaklandı.
Bazı çalışanların artık yemekleri yemekhane çevresinde yiyecek için bekleyen kedi ve köpeklere verdiği, özellikle fabrika sahasında çok sayıda kedi olduğu ve bunun önemli bir bölümünün yavru kedilerden oluştuğu ifade edildi. İddialar arasında, fabrika sahasındaki kedi ve köpeklerin aç kaldığı ve bir köpeğin yavru bir kediyi parçalayarak yediği de öne sürüldü.
Çalışanların iddiasına göre, İSDEMİR yönetiminin, fabrika sahasındaki kedi ve köpekleri toplatma kararı aldığı da öne sürüldü. İSDEMİR yönetiminin, bu yılın başlarında bölgede uygulanan ´kuduz risk bölgesi´ni bahane ederek, fabrika sahasında ve doğal ortamda yaşayan iki bine yakın kedi ile 500 dolayındaki köpeği toplatma planı yapıldığı da belirtiliyor. Fabrika yönetiminin bu kararı almasında ´kuduz risk bölgesi´ gerekçe gösterilse de olayın aslında Yüksek Fırınlar Müdürlüğünde bir çalışanın elinin dolaptan çıkan minik bir farenin ısırması sonrası alındığı da belirtildi.
Çalışanların fabrika yönetimine önerisi
İSDEMİR çalışanları fabrika sahasında ve doğal ortamda yaşayan hayvanların toplanması yerine çok geniş alana sahip olan bölgede bir dönümde kurulacak bir hayvan barınma merkezinde bunlara bakılabileceği önerisinde bulundu. 'Artık yemeklerle yiyecek sorunu da yaşanmaz' değerlendirmesini yapar çalışanlar, yönetimin sokak hayvanlarının toplanması sonrası ne yapılacağına ilişkin soruyu da yöneltti ve barınma merkezi kurulmasını, gazetemiz aracılığıyla önerdi. Çalışanlardan biri, kentteki gazetecileri Kıbrıs´a tatile göndermek için 45 bin lira harcadığı belirtilen fabrika yönetimi, hayvan barınma merkezi yapmak ve onlara bakmak için mi para bulamadığını da sordu.
9367,77%3,72
34,48% 0,07
36,21% -0,34
2960,09% 0,86
4956,37% 0,55