Işıklı-kale yolu açıldı

Yağışlarla oluşan heyelandan kapandı

GÜNCEL 3.01.2020 10:12:18
Işıklı-kale yolu açıldı

İskenderun/SES

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ekipleri, yöreyi etkisi altına alan aşırı yağışlardan olumsuz etkilenen mahalle ve ilçelerdeki yol çalışmalarına öncelikli olarak müdahale edilerek, düzeltildiğini bildirdi.
Hatay Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Büyükşehir belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Arsuz´un Işıklı-Kale yolunda yağışlardan dolayı oluşan heyelana müdahale etti. Yürütülen çalışmanın ardından yolu yeniden trafiğe açan büyükşehir belediyesi ekipleri, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek olumsuzlukları ortadan kaldırmak için gerekli önlemleri alacak.'
Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile ilçe belediyeleri, sağanak yağışlar nedeniyle kırsal kesimlerdeki yollarda yaşanan çökme olaylarına da müdahale etti. Samandağ´ın Eriklikuyu ile Uzunbağ mahallelerini birbirine bağlayan yolda yaşanan çökme üzerine HBB ekipleri bölgede onarım çalışmasına başladı. Kırıkhan Belediyesi de Aydınlı Mahallesi Develi yolunda yağışlar nedeniyle çöken yolda emniyet tedbiri aldı. Defne´nin Harbiye Mahallesindeki Şeyh Yusuf El-Hekim Türbesi çevresindeki köprünün istinat duvarı da çöktü. Bölgede inceleme yapan Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, “Şeyh Yusuf El Hekim Türbesinin yanındaki istinat duvarı çöken köprüde incelemede bulunduk. Hasar tespiti yaptığımız köprünün onarım çalışmaları en kısa zamanda başlayaca' açıklamasını yaptı. Defne CHP İlçe Başkanı Akın Parlakyıdız da yıkılan istinat duvarı ile köprünün zarar gördüğünü ifade etti ve büyükşehir belediyesi ekiplerinin en kısa sürede onarımı için gereken çalışmayı yapılacağını söyledi. Kırıkhan Belediyesi de kentin Bahçelievler Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu caddesinde yağışlar nedeniyle çöken İstinat duvarı için çalışma başlattı.
Öte yandan Hatay Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin erezyon ve atıklar nedeniyle tıkanan kanalların açılması çalışması yaptığı da belirtildi. HBB ekiplerinin, Samandağ´ın Tekebaşı, Defne´nin Yeniçağ mahallelerindeki su kanallarının çamur, çöp ve atıklara dolup, tıkanması üzerine yaşanan sorunu, kanallarda yaptığı temizleme çalışmasıyla gidermeye başladı.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    16260,10%0,87
  • DOLAR

    44,33% 0,09
  • EURO

    51,42% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6243,51% -0,52
  • Ç. ALTIN

    10757,95% 0,00