İskenderun Belediye Meclis Üyesi Tintaş: Kütüphane inşaatı, imara aykırı

İskenderun Belediye Meclisi CHP Meclis Üyesi Hüseyin Tintaş, kentin sahil kesiminde ve Atatürk Bulvarı üzerinde yapımı süren kütüphane inşaatının, imara aykırı yapıldığını söyledi.

SİYASET 10.09.2024 13:09:00 0
İskenderun Belediye Meclis Üyesi Tintaş: Kütüphane inşaatı, imara aykırı

Akın Bodur/İskenderun

Belediye meclisinin eylül ayı oturumunda günden dışı söz alan CHP'li üye Tintaş, "İskenderun'da kütüphanenin yapılması önemli ama imara aykırı yapıldığı iddiaları var. İmar planında yapılması gereken ön, yan ve arkadan geni çekmeler olması gerekirken, bu geri çekleler yapılmamış. Ayrıca, kütüphane inşaatı, tarihi eser olan ve koruma altında bulunan İskenderun Deniz Müzesi yanında. Tarihi eserlerin yanında yapılan binaların çekilme mesafesi belirlidir. Söz korusu inşaattın Adana Anıtlar Bölge Kurulunun (Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü) izni de bulunmamaktadır. İnşaata başlanırken izin alınmamış. Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nde inşaatın planı yok. İmar planı bizim için vazgeçilmez bir plandır ve uyulması gerekir" diye konuştu.

Kamu kurumları, izin almadan inşaata başlayabiliyor

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez'in bilgi istemesi üzerine mecliste konuşan İskenderun Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Polat da kütüphane inşaatının kamu kurumu inşaatı olup, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapıldığını anımsattı. Polat, "Kamu kurumları, inşaatlarına imar ruhsatı almadan inşaata başlayabilir. İskenderun Kütüphanesi inşaatı da bu kapsamda başladı" diye konuştu.

“Bazı şeyler yatırımı engelliyor”

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez ise herkesin hukukun üstünlüğüne ve hukuka saygı duyması zorunda olduğunu belirtti. Dönmez, "Ama bazı şeyler yatırımı engelliyor. İskenderun öğrenci şehri. Çok sayıda öğrenci var. Kütüphane önemli. Bazı eksikler olabilir. Bu bir hibe proje ve kente gelmesi için çok uğraşıldı. Devlet imkanlarıyla yapılan yatırımlarda kanunları beklemek gerekiyorsa, bekleyelim. Ama bizler, İskenderun'a gelen yatırımların önünü açmak zorundayız. Kütüphane inşaatının olduğu yerde kaldırım daralması var mı? Yok. Dışarı çıkma da yok. İnşaatı devlet yapıyor ve kamu yararı var. Ortada bir rant da yok. Orada öğrenciler gidecek ve okuyacak" değerlendirmesini yaptı.

“Önce yapalım, kanun arkadan gelir yaklaşımı yanlış”

"Önce yapalım, kanun arkadan gelsin" yaklaşımının çok yanlış olduğunu belirten İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Bülent Bozdoğan da "Yapalım kanun arkasından gelir yaklaşımını siyasetçilerden çok duyduk. Bunlar doğru değil. 


Tartışmanın nedeni '240 konut'

Kızılay'dan kıyafet yardımı

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

Villalara 'yıkım ilanı'

"Deprem bölgesi eğitimde de çözüm bekliyor"

"Eğitim, sorunların gölgesinde başladı"

"Aynı fikirdeyim, ama..."

Güzelmansur: Hatay'da öğretim normale dönmedi

İskenderun Belediye Meclis Üyesi Tintaş: Kütüphane inşaatı, imara aykırı

CHP İskenderun İlçe Başkanı Derin: AKP iktidarında eğitim sistemi 'siyasallaştırıldı'

Zil, yeni dönem için çaldı

CHP, 101. yılını kutluyor

CHP, tüzüğünde değişikliğe gitti

Hatay mutfağı Arsuz’da tanıtıldı

Grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,23% 0,28
  • EURO

    37,62% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2919,65% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41