İskenderun OSB’de yeniden Tosyalı dönemi

İskenderun Organize Sanayi Bölgesi 21. Olağan Genel Kurulu bölge sanayicilerinin ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleşti.

EKONOMI 12.04.2023 16:40:00 0
İskenderun OSB’de yeniden Tosyalı dönemi

İnşaat çeliğinden makine imalatına, otomotiv filtresi imalatından elektrik enerjisi imalatına kadar Türkiye için pek çok stratejik öneme sahip sektöre ev sahipliği yapan İskenderun OSB Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi.

İskenderun Organize Sanayi Bölgesi 21. Olağan Genel Kurulu’nda yeni Müteşebbis Heyeti seçildi. Toplantıda Erol Ayhan Tosyalı yeniden İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken Müteşebbis Heyet ise Osman Gözükara (Yönetim Kurulu Başkan Vekili), Fatih Keseroğlu (Üye), Sedat Uysal (Üye), Mustafa Kahraman'dan (Üye) oluştu.

Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgelerinden biri

Türkiye’nin ilk kurulan ve önemli ihracatçı OSB’lerin biri olan İskenderun OSB, 208 hektar alana kurulu ve yaklaşık 6 bin kişiyi istihdam ediyor. Altyapı yatırımlarını büyük ölçüde tamamlayan, ağırlıklı olarak inşaat çeliği, boru, profil, elektrik enerjisi, makine imalatı ve otomotiv filtresi imalatı yapılan İskenderun OSB’de, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan Tosçelik Profil ve Demir Çelik, Yazıcı Demir Çelik, Ekinciler Demir ve Çelik, Atlas Enerji, Tosyalı Demir Çelik gibi dev firmalar faaliyet gösteriyor. İskenderun Organize sanayi Bölgesi, içerisinden geçen otoyolu, bölünmüş karayolu, demiryolu ve körfeze açılan iskele ve limanlarıyla, kara, deniz, hava ve demiryolu taşımacılığı açısından tam bir cazibe merkezi durumunda. 

Anahtar Kelimeler: İskenderun yeniden Tosyalı dönemi

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

Renan Koen kültürel miras için seslendirdi

Şehit Pamir'e 'park yasağı'

  • BIST 100

    10551,34%0,80
  • DOLAR

    41,96% 0,00
  • EURO

    48,78% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5493,29% -1,32
  • Ç. ALTIN

    9333,62% -3,82