İskenderun OSB’de yeniden Tosyalı dönemi

İskenderun Organize Sanayi Bölgesi 21. Olağan Genel Kurulu bölge sanayicilerinin ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleşti.

EKONOMI 12.04.2023 16:40:00
İskenderun OSB’de yeniden Tosyalı dönemi

İnşaat çeliğinden makine imalatına, otomotiv filtresi imalatından elektrik enerjisi imalatına kadar Türkiye için pek çok stratejik öneme sahip sektöre ev sahipliği yapan İskenderun OSB Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi.

İskenderun Organize Sanayi Bölgesi 21. Olağan Genel Kurulu’nda yeni Müteşebbis Heyeti seçildi. Toplantıda Erol Ayhan Tosyalı yeniden İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken Müteşebbis Heyet ise Osman Gözükara (Yönetim Kurulu Başkan Vekili), Fatih Keseroğlu (Üye), Sedat Uysal (Üye), Mustafa Kahraman'dan (Üye) oluştu.

Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgelerinden biri

Türkiye’nin ilk kurulan ve önemli ihracatçı OSB’lerin biri olan İskenderun OSB, 208 hektar alana kurulu ve yaklaşık 6 bin kişiyi istihdam ediyor. Altyapı yatırımlarını büyük ölçüde tamamlayan, ağırlıklı olarak inşaat çeliği, boru, profil, elektrik enerjisi, makine imalatı ve otomotiv filtresi imalatı yapılan İskenderun OSB’de, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan Tosçelik Profil ve Demir Çelik, Yazıcı Demir Çelik, Ekinciler Demir ve Çelik, Atlas Enerji, Tosyalı Demir Çelik gibi dev firmalar faaliyet gösteriyor. İskenderun Organize sanayi Bölgesi, içerisinden geçen otoyolu, bölünmüş karayolu, demiryolu ve körfeze açılan iskele ve limanlarıyla, kara, deniz, hava ve demiryolu taşımacılığı açısından tam bir cazibe merkezi durumunda. 

Anahtar Kelimeler: İskenderun yeniden Tosyalı dönemi

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,26% 0,01
  • EURO

    51,26% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6404,70% -3,26
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00