İskenderun’a deprem yatırımı gübre fabrikası

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 213 konteynerlik İGSAŞ Yaşam Kent’in açılışında konuşan Genel Müdür İlkay Ünal, deprem bölgesinin yeniden kalkınması için Hatay'a bir gübre fabrikası kurma kararı aldıklarını belirtti.

EKONOMI 27.07.2023 19:17:00 0
İskenderun’a deprem yatırımı gübre fabrikası

İstanbul Gübre Sanayi A.Ş. İGSAŞ, 6 Şubat depreminden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay için devreye girdi. Bu kapsamda Hatay’ın İskenderun ilçesinde, evleri yıkılan ve çadırlara yerleştirilen afetzedelerin barınması amacıyla 213 konteynerlik İGSAŞ Yaşam Kent’in kurulumunu tamamladı. İGSAŞ yönetimi, deprem bölgesinin istihdamına katkı vermek amacıyla  gübre fabrikası kurma kararı aldı.

İGSAŞ tarafından düzenlenen açılış törenine, İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, AKP Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, afet bölgesinde geçici görevlendirme ile bulunan Koordinatör Kaymakamlar Ceyhun Denli, Şafak Karaca, Miyase Demirkoparan ve İGSAŞ yöneticileri katıldı.

Törende konuşan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Devlet, yerel yönetimler, STK, özel sektör işbirliğiyle yürüttüğümüz çalışmalarla kıymetli vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz” dedi. İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal da, “AFAD’ın destekleriyle kurduğumuz İGSAŞ Yaşam Kenti’mizin yapımını da tamamladık. Aramızdan ayrılan insanları geri getirmemiz mümkün değil ama acılarımızı ve kayıplarımızı dayanışmayla hafifletebileceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Deprem bölgesinin yeniden kalkınması için Hatay'a bir gübre fabrikası kurma kararı aldıklarını da sözlerine ekleyen Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çünkü en önemli konunun istihdam ve yeni iş imkanları olduğunu biliyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımıza da hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Yakın zamanda fabrikamızın üretime geçmesi için tüm imkanlarımızı seferber ettiğimizi bilmenizi isterim. Bu çalışmalarımızın örnek teşkil etmesini temenni ederim.’’

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00