İskenderun'a Dönerciler Sokağı
İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, kentin Pac Meydanı'nda yeniden düzenleme yapacaklarını söyledi.
Akın Bodur/İskenderun
İskenderun Belediye Meclisi toplantısında konuşan belediye başkanı Dönmez, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bütçesinden alınacak bütçeyle, Pac Meydanı'ndaki dönerciler ve diğer esnafın, otobüs durağı arkasında ve 'rezerv alan' ilan edilen yerde Dönerciler Sokağı yapılacağını belirtti.
Dönmez, yeniden düzenleme yapılacak Pac Meydanı'nda kurulacak Dönerciler Sokağı'nda 27 dükkan olacağını ve dükkanların sadece Pac Meydanı'ndaki dönerciler ve esnafa verileceğini, başka esnafın yararlanamayacağını anlattı.
Dönmez, inceleme yaptığı meydana ilişkin sosyal iletişim sitesinden yaptığı fotoğraflı paylaşımda da "Pac Meydanında ekiplerimiz tarafından trafiği rahatlatacak çalışmaları yerinde inceledik. Pac Meydanında hem trafiği rahatlatacağız hemde bölge esnaflarının beklentilerini dikkate alarak çevre düzenlemeleri yapacağız" ifadesine yer verdi.
Bütçe günde 1 milyon lira açık veriyor
Başkan Dönmez, toplantıda bütçeyi kendilerinin değil, bir önceki belediye yönetiminin hazırladığını belirterek, "Belediye bütçesinde her ay 30 milyon lira açık veriyoruz. Bütçe açık verirken paramız yok değil, var. Kasada 175 milyon liramız var. Peki nasıl oluyor bu? Belediyeyi ve kasasını kendi malımız gibi görüyor ve koruyoruz. Herkesi de öyle görmeye çağırıyorum. İnanın ben kendi malımı bu kadar korumadım" dedi.
Sahile 2 milyar liralık düzenleme
Belediye başkanı Dönmez, sahil düzenlemesi için bakanlıktan bütçe sözü aldıklarını ve önümüzdeki aylarda ihalesinin yapılacağını belirtti. Dönmez, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bütçesinden alınacak 2 milyar liralık ödenekle, kent sahilini yeniden düzenleyeceklerini söyledi.
Balık festivali planı
Dönmez, İskenderun'da Balık Festivali düzenlemeyi planladıklarını, önümüzdeki aylarda yörenin balığı olan Gümüş Balığının halka dağıtılacağı bir festival yapacaklarını da belirtti.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,21% 0,06
-
EURO
51,16% 0,36
-
GRAM ALTIN
7106,95% -0,07
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,00




