İskenderun´da ´yağmur temizliği´

İskenderun´da dün sabah sağanak yağmur yağışı etkili oldu. Kısa süren yağmur, birçok yol ve caddenin su altında kalmasına yol açtı.

GÜNCEL 19.07.2019 10:27:19 0
İskenderun´da ´yağmur temizliği´

İskenderun/SES

 Hatay, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş´a yönelik kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu. Tarım ve Orman Bakanlığı Acil Durum Yönetim Merkezinden yapılan açıklamada, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Kahramanmaraş yöresinde beklenen gök gürültülü sağanağın akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olacağının tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada, muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması da istenildi.

Kent merkezinde temizlik çalışması
Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), kentte etkili olan sağanak yağış sonrası mahalle ve sokaklardaki yağmursuyu ızgaraları ile muayene bacalarında başlayan temizlik çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. HATSU´nn yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 'İskenderun şehir merkezinde yoğun trafiğin oluştuğu caddelerde tıkanmayı önlemek amacıyla çalışma yapan ekipler, yağmur yağışlarının başlaması ile birlikte gün yüzüne çıkan sorunları bertaraf etmek ve su göletlerinin oluşumunu engellemek amacıyla temizlik yaptı. İskenderun´un Pirireis mahallesi, sahil kesimi, E-5 karayolu üzeri ve şehir merkezinde bulunan yağmur suyu ızgaralarının tamamında temizlik yapan ekipler, yağmur ile birlikte ızgaraların tamamen katı atıklarla tıkanması üzerine deşarjın sağlanması için vidanjör ile kılavuz araçları eşliğinde çalışmalarına devam ediyor.'

 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00