İskenderun'da trafiğin yönü yine değişiyor!

İskenderun/SES

İSKENDERUN 27.06.2024 13:31:00 0
İskenderun

HBB'nin battı-çıktı projesinin tamamlanmasının ardından Şehit Pamir ve Ulucami caddelerinde trafiğin yönünü değiştiren UKOME, eski uygulamaya dönme kararı verdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Haziran Ayı Toplantısı HBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökhan Yıldırım başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Emniyet Genel Müdürlüğü Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) komisyonu tarafından sürücülerin ve yolcuların can ve mal güvenliğini sağlamak, meydana gelecek kazaların azaltılarak trafikte kurallı seyir kültürünün yerleşmesini sağlamak amacıyla belirlenen yerlere EDS sisteminin konumlaması ile ilgili madde kabul edilerek karara bağlandı. Bir başka karar ise Şehit Pamir Caddesi'nin yeniden kent merkezine ana giriş güzergahı olmasını sağlayacak yön değişikliğini içeriyor. Buna bağlı olarak kavşak düzenlemesi de yapılacak kentte Park Forbes AVM Merkezinin ön cephesindeki park yasağı da kaldırılıyor.

TOKİ Devlet Hastanesinin bazı bölgelerine park yasağı

40 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı UKOME toplantısında İskenderun ilçe merkezinde Trafik Sirkülasyon Planı kapsamında, Şehit Pamir Caddesi'nin trafik akış yönü değişikliği ve yola bağlı olan kavşak düzenlemesi yapılması ile vatandaşlara park alanı açmak amacıyla İskenderun Park Forbes AVM Merkezinin ön cephesindeki park yasağının kaldırılmasına karar verilirken Düğünyurdu Mahallesi’ndeki TOKİ Devlet Hastanesinin bazı bölgelerine ise trafik güvenliği açısından park yasağı getirildi.

Dolmuş ücretleri ‘güncellendi’

Eğitimde öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması ve korunması açısından birçok ilçede bazı okul önlerine hız kesici kasis yerleştirmesi kararı da alınan UKOME toplantısına ayrıca toplu taşıma ücret tarifelerinde güncelleme yapılması ile ilgili madde de kabul edildi.


Anahtar Kelimeler: İskenderun' trafiğin değişiyor!

İskenderun'da trafiğin yönü yine değişiyor!

HBB'nin yeni kadrosu meclisle tanıştı

Kurtbağı'nda kayısı rekoltesi düştü

İskenderun Otogarı, Cebike'ye

Sanayi kuruluşlarına HBB denetimi

Hatayspor, transfere 456 milyon lira harcayabilecek

Kreşte tarım eğitimi de verilecek

Hak sahiplerinin 10 Ağustos'a kadar borçlanabilecek

Figen öğretmen gözyaşlarıyla uğurlandı

AKP'den 'istişare toplantısı'

Hatayspor 'tek listeyle' kongreye gidiyor

Gadir Hum Bayramı kutlandı

Çirkin'den Suriyelilere 'toprak almayın' çağrısı

9 boğulma tehlikesi, 2 boğulma

Öğretmen Figen Yıldırım yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    10446,24%1,00
  • DOLAR

    32,52% 0,03
  • EURO

    34,94% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2437,27% 0,08
  • Ç. ALTIN

    3954,23% 0,00