İskenderun'da trafik güzergahı değişti

İskenderunlu şimdi soruyor: Hangi planlama ve çözüm doğru?

İSKENDERUN 30.07.2024 08:20:00 0
İskenderun

İskenderun/SES
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar kapsamında İskenderun'daki iki ana cadde ve bağlı yolların trafik akış yönü değiştirilerek, eski haline getirildi. Karar, pazar günü sabahtan itibaren uygulanmaya başlandı.

HBB'den yapılan açıklamaya göre, il genelinde trafik düzeni oluşturmak ve araç ile yaya güvenliğini sağlamak adına Temmuz ayı UKOME toplantısında karara bağlanan gündem maddeleri kapsamında, İskenderun'da Şehit Pamir Caddesi ile Ulucami Caddesi’nin trafik akış yönü değişti ve bağlı yollarda düzenleme yapıldı. Açıklamada, "Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Prof. Muammer Aksoy Caddesi Pac mevkiinde bulunan kavşağın yön değişimi sonrası trafik akışının daha güvenli bir hale getirilmesi adına düzenleme çalışması yaptı ve yönlendirme levhalarını yerleştirdi. Yön değişimi çalışmaları kapsamında Şehit Pamir Caddesi’nin sahildeAtatürk Caddesi’ne bağlanan kısımda çalışma yapan HBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, bölgedeki saat kulesi ile refüjlerin kaldırılmasının ardından asfalt serimi çalışmasını başlattı. Çalışmalar sırasında HBB Trafik Zabıta ekipleri tarafından yol güvenliği sağlamak adına duba yerleştirildi ve şerit çekilerek araç şoförlerine bilgilendirme yapıldı" ifadesine yer verildi.

İskenderun’da yapılan çalışmaları İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez ile birlikte yerinde inceleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, yeni yön düzenlemesi ve yapılan çalışmaların İskenderun halkına hayırlı olması temennilerinde bulundu.
İskenderun Belediye Başkanı Dönmez de sosyal iletişim sitesinden yaptığı fotoğraflı paylaşımda şunlara yer verdi: “Şehitpamir Caddesi ile Ulucami Caddesi’nin trafik akış yönünü değiştirdik ve bağlı yollarda düzenlemeler yaparak 24 saat gece gündüz demeden çalışarak caddelerimizi yeni silüetine kavuşturduk. Çalışmaların kesintisiz bir şekilde tamamlanması noktasında desteklerinden dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve kıymetli ekibine çok teşekkür ediyorum.”

Özdemir'den ‘karmaşık hale gelinecek’ değerlendirmesi
İskenderun trafik düzenlemesi mevcut yol şartlarına göre yanlıştır. Bu düzenleme ile zaten yetersiz olan alt geçit baypas edilmiş olacak ve İskenderun kent içi trafiğini daha da karmaşık hale sokacaktır. Güzergah olarak Antakya istikametinden gelen ve çarşıya girmek isteyen Pac meydanı kavşağına ilave olarak İnönü İlkokulu kavşağını da meşgul edecektir. Adana istikametinden gelip çarşıya girmek isteyen de alt geçidi hiç kullanmayacak, Dönmez durakları bölgesinde çok ciddi trafik tıkanıklığına neden olacaktır. Trafik tıkanıklığında konuşulacak yeni bölge İnönü İlkokulu kavşağı/Ulucami Caddesi girişi olacaktır. Planlama yanlıştır, tespitler yanlıştır, bu şekilde çözüm ise mümkün değildir."


İki ayrı plan da iptal edildi

"Bölgede her şey baskılanmış durumda"

Depremzedeye 'borçlanma yapın' duyurusu

Gastronomievi'nde 400 çeşit yemekle

Kaşıkçı'dan tek soruluk önerge

720 taksiciye HBB desteği

CHP'li Özçağdaş'tan 'eğitim ziyareti'

Yolbulan Metal grevi 49. gününde

Merkez Bankası, Numune'ye taşınacak

Orman yangını 16 saatte kontrol altına alındı

Başkan Dönmez: Cebike bölgesi 'yeni İskenderun olacak'

İşverenden yeni teklif yok

Instagram'a erişim engeli

Mali müşavirler, Ankara'da miting düzenledi: Muhasebe mesleği büyük tehdit altında

Deniz kentinde tuvalet ve duş sorunu

  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    34,06% 0,14
  • EURO

    38,07% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2833,53% 0,17
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,00