Tarih: 10.10.2019 10:12

İskenderunlu Fevzi, ikinci oldu

Facebook Twitter Linked-in

Orhan Yıldız/İskenderun

2019 Ifma World Youth Muaythai Dünya Şampiyonasında İskenderun Raks Spor Kulübü sporcusu 11 yaşındaki Fevzi Dokumacı, ikinci oldu. Dokumacı, İlk kez milli forma ile çıktığı müsabakalarda rakiplerini eleyen Fevzi Dokumacı, finalde Rus rakibine yenilince birinciliğini Rus sporcuya kaptırdı.
28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında Antalya´da düzenlenen 2019 Ifma World Youth Muaythai Championships Dünya Muaythai Şampiyonasına 66 ülkeden 800´ün üzerinde sporcunun katıldığı belirtildi. Minikler, yıldızlar ve gençler kategorisinde gerçekleştirilen müsabaka 34 kiloda yarışan İskenderunlu sporcu Dokumacı, finale kadar yükseldi, finalde Rus rakibine yenilince dünya ikincisi oldu.
Dünya ikinciliğini kente getiren milli sporcu Dokumacı´nın antrenörü Serdar Keskin, 'Dünya şampiyonasına çok iyi hazırlandık. Fevzi önce Türkiye birinciliğini elde etti, ardından milli takım seçmelerinde yeteneğini ortaya koydu ve milli formayla yarıştı. Sporcumuzun yeteneğini biliyor ve başarılı olacağına inanıyorduk. Bu inancımız boşa çıkarmadı ve 11 yaşında dünya ikincisi oldu' değerlendirmesini yaptı. İskenderun Raks Spor Kulübünün yöneticilerinden Hülya İlbeyi, 'Ssporcularımızın başarısından gurur duyduk. Bu sporu İskenderun´da en iyi yerlere getirmek ve bu duyurmak önceliğimiz oldu. En iyi şekilde yaptığımıza da inanıyorum. Bunun en büyük göstergesi katıldığımız şampiyonalarda elde ettiğimiz dereceler. Küçük yaşta milli forma giyen ve dünya ikincisi olan sporcumuz Fevzi Dokumacı´yu kutluyorum ve başarılar dilerim' açıklamasınıda bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —