Tarih: 26.05.2024 16:21

İskenderun’un Sesi Platformu toplandı

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES
İskenderun Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAR-DER) ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ( İTSO) tarafından "İskenderun’un Sesi Platformu" adıyla toplantı düzenledi. Toplantıya, kentteki bazı meslek odası ve dernek temsilcileri ile gazeteciler katıldı.
Toplantıya başkanlık yapan MAR-DER Başkanı Salih Bayar, platformu olarak toplantıyı İskenderun’un sorunlarını görüşmek ve çözüm yolları bulmak amacı ile bu toplantıyı düzenlediklerini belirtti. Bayar, "Şehrin genel, yerel, il olma, barınma, kalacak yer sorunları alt yapı, turizm olmak üzere bir çok sorun var. Sorunların çözümü için buradayız. Sesimiz ne kadar güçlü çıkarsa o denli amaca ulaşır" değerlendirmesini yaptı. Toplantıda söz alan bazı kişiler, deprem sonrası binalarda yapılan tespitlerdeki hasarların düzeltilmesi, hastanede 'yanık tedavi-ortopedi' bölümü açılması, 65 yaş üzeri kişilere ücretsiz ulaşım imkanı sağlanması, numarataj (binanın coğrafi konumunu ve işlev açısından tanımlanmasını sağlamayan belge) işleminindeki mağduriyetinin giderilmesi gibi konuların kentin sorunları arasında gösterildi.

Angus, kentteki kasaba ucuz verilsin

Kızılay Başkanı Recep Sivri, Kore'nin 2.5 milyon dolar mali desteği ile İskenderun’a 'kan merkezi' kurmak istediklerini, bunun için belediyeden arsa tahsisi beklediklerini söyledi. Sivri, İskenderun LimakPort'a gelen ve halkın yıllardır kötü kokusunu çektiği sığır türü Angusların kentteki kasaplara belli bir oranda indirimle satılmasının sağlanması halinde halkın daha ucuz kırmızı et yenmesinin sağlanabileceğini belirtti. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında yaklaşık beş yıl önce yapılan toplantılar sonrasında oluşturulan heyet liman kapısında protesto açıklaması yapmış, ardından liman ve Angus taşıyan gemilerde inceleme yapmış ve hazırlanacak 'Angus raporunun' en kıza zamanda açıklanacağını duyurmuştu. 'Angus raporu' yaklaşık beş yıldır açıklanmadı.

Nardüzü'ne OSB çabası, İskenderun’un sorunuymuş

İş insanlarının oluşturduğu bir derneğin temsilcisi de Arsuz'un Nardüzü mahallesinde kurulması planlanan organize sanayi bölgesi (osb) çabası da İskenderun’un sorunları arasında ifade edildi ve yörede kurulan sanayinin etrafında yerleşim alanlarının oluştuğunu savundu ve 'osb'nin kurulması gerektiğini öne sürdü. Toplantı bir anlamda, yüzlerce yıldır yerleşim bölgesi olan Nardüzü, birkaç iş insanının ekonomik rant elde etmesi için sanayi bölgesine çevrilme çabasının da aracı olunmasında kullanıldı.

Yerleşim bölgesi olan Nardüzü'nde sanayileşme çabası ve 'önce sanayi oluştu, sonra çevresinde yerleşim alanları kuruldu' algısı yaratılmaya çalışıldığını ifade eden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İskenderun Temsilcisi Akın Bodur, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının yaklaşık 10 yıldır hukuka aykırı olarak  İTSO Meclisi toplantılarını basına, halka ve odaya aidat ödeyen, meclisi seçen üyelerine kapattığını anımsatarak, bunun anayasanın birçok maddesi ile birçok kanuna aykırı olduğunu belirtti.

Toplantıda konuşan İTSO Başkanı Levent Yılmaz da İskenderun’un sorunlarını konuşarak, gerekli yerlere iletme noktasında destek olmak istediklerini söyledi. 6 Şubat depreminin 11 ili etkilediğini anımsatan Yılmaz, " Sosyal ve ekonomik anlamda  zor günler geçiriyoruz. Hatay olarak en çok sıkıntı çeken illerin başında gelmekteyiz. Depremin yaralarının sarılması ve bölgenin yeniden toparlanması konusunda, ülke olarak genel bir mücadele başlatıldı. Bizler de mağduriyet yaşayan vatandaşlar ve üyelerimiz için elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalıştık" dedi ve toplantıdan çıkan sonuç ve çözüm önerisi raporunun temsil heyeti ile birlikte çözüm üretecek birimlere iletmeyi hedeflediklerini ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —