Tarih: 07.12.2017 11:56

“İsrail hedefine yürüyor”

Facebook Twitter Linked-in

 

 Kudüs´ü İsrail´in başkenti ilan etmesinin Trump´ın atacağı en çılgın adımı oluştururacağını vurgulayan Eğe, “İslam ülkeleri birbirleriyle ve kendi iç problemleri ile boğuşurken, İsrail adım adım Arz-ı Mev´ud hedefine yürüyor. Kudüs bizim onurumuzdur, namusumuzdur, izzetimizdir” dedi.
Arz-ı Mevud projesinin hayata geçirilmesi için uygulanan projelerin başında Büyük Ortadoğu Projesi BOP´un geldiğini savunan İl Başkanı Eğe, Ortadoğu coğrafyasında yaşananların asıl nedeni oluşturmadığını, hedefin ‘Büyük İsrail´ olduğunu öne sürdü. Yazılı açıklamasında Başkan Eğe, “Ne Saddam, ne Kaddafi ne de Suriye ´de yaşananlar asıl sebep değil. Bunlar halkı kandırmak için ortaya atılanlardı. Asıl hedef Büyük İsrail. Bunu anlamak için Filistin haritasına bakmakta fayda var. İsrail, bugün Filistin´in önemli bir bölümüne sahip olmuşken, zamanla Filistin toprakları sadece mahallelere kadar düşmüştür” değerlendirmesini yaptı.
Arz-ı Mevud olarak adlandırılan Nil´den Fırat´a kadar olan alanla ilgili hayallerine ve bu bölgenin parçalanması gayretine de dikkat çeken Eğe, Ortadoğu´da vesayet savaşlarının düzenlendiğini, ırk, mezhep gibi farklılıkların öne çıkarılarak çatışmaların körüklendiğini ifade ederek, bu hesaplara karşı uyanık olunmasını istedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —