İSTE´de uluslararası sergi ve konferans
İskenderun/SES
Bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Kaynak Teknolojileri Konferansı ve Sergisi (International Conference on Welding Tecnologies and Exhibition- ICWET´in evsahibi İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) oldu. İSTE Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Bahçeci, “İSTE olarak gözümüz uzayda. Gelecek uzayda, bu alanda çalışacak insan gücünü yetiştirmek amacındayız” dedi.
Kaynak teknolojileri alanında akademi ve iş dünyasını bir araya getiren ve 3 gün sürecek konferansta İSTE Turkuaz Salonda ve İTSO Salonunda kaynak teknolojileri alanında yapılan araştırmalarla ilgili sunumlar ve sergi, katılımcılarla buluştu. Konferansın kapanışı yarın sosyal etkinliklerle yapılacak.
Kaynak Teknolojileri Derneği´nin de destek verdiği konferans ve etkinliğin ilk oturumu dün gerçekleşti. İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, DOĞAKA Temsilcisi, İSTE Rektör Yardımcıları ile akademi ve sanayi camiasından isimlerin katıldığı oturumda İSTE Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Bahçeci, “İSTE olarak gözümüz uzayda” dedi. İSTE olarak hem bölgemize hem de ülkede yararlı olacağımıza inandıkları bir bir yola girdiklerini belirten Bahçeci, bu konudaki en büyük adımı Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ile attıklarını söyledi. Bu merkezi oluştururken bakanlığın yanı sıra İTSO ve DOĞAKA´nın verdiği katkıya da işaret eden Bahçeci, öğrenci topluluklarının da sürece özveriyle katıldıklarını kaydetti.
Nitelikli eleman eksiğini giderecek
Araştırmaların nitelikli eleman eksikliğini ortaya koyduğunu söyleyen İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası İTSO Başkanı Levent H. Yılmaz da açılışta yaptığı konuşmada Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi´ni üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olarak hayata geçirdiklerini belirtti.
Kaynak Teknolojileri Derneği Başkanı ve Gazi Üniversitesi Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Kurt, oturumda katılımcılara kaynak teknolojilerinin endüstriyel olarak kullanım sürecinin nasıl geliştiğini ilişkin bilgi verdi. Kurt, kaynağın pek çok disiplini bünyesinde barındıran bir alan olduğunu ve bu alanın geleceğini dikkate almak zorunda olduklarını vurguladı.
Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Buluç´un uzaktan bağlantı ile katıldığı oturumda İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İSTE olarak ulusal ve uluslararası her platformda bilim insanları ve araştırmacılar ile iş birliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
Konferansta klasik müzik dinletisi
Açılış oturumu İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları Daryna Trofimova, Olga Trofimova ve Valentyn Trofimov´un klasik müzik konseriyle devam etti. Açılış oturumunun ardından katılımcılar, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci´nin evsahipliğinde konferans sergisini gezdi.
9367,77%3,72
34,48% 0,07
36,21% -0,34
2960,09% 0,86
4956,37% 0,55