Tarih: 26.03.2019 10:13

İSTE´de ‘girişimcilik ve kariyer´ etkinliği

Facebook Twitter Linked-in

Nesrin Geyik/İskenderun

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada ‘teknoversite´ olarak girişimciliği öncelediklerini, ayrıca sosyalleşmeyi, sosyolojiyi, sosyal bilimleri ve sosyal sorumluluk projelerini de hiçbir zaman ihmal etmediklerini ve büyük önem verdiklerinin belirtti. “Öğrencilerimizin girişimci olmasını arzu ediyoruz, bunun için onları motive ediyoruz, destekliyoruz” diyen Dereli, en büyük hedeflerini ‘işlerin doğru insanları bulduğu´ bir ekosistemin oluşturduğunu söyledi. Bunun için iyi bir kariyer planlama sürecinin oluşturulmasının gerekliliğine dikkat çeken Dereli, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İş Dünyasıyla Entegrasyon programımız ile aslında bir anlamda bunun için çalışıyoruz. Teknoloji ile yoğrulmuş öğrencilerimizi iş dünyası ile buluşturuyoruz.”

Dereli: Hedefimiz işlerin doğru insanları bulduğu ekosistem
Etkinliğinin açılışında bir selamlama konuşması yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; Teknoversite olarak girişimciliği öncelediklerini, ayrıca sosyalleşmeyi, sosyolojiyi, sosyal bilimleri ve sosyal sorumluluk projelerini de hiçbir zaman ihmal etmediklerini ve büyük önem verdiklerinin belirterek; “Öğrencilerimizin girişimci olmasını arzu ediyoruz, bunun için onları motive ediyoruz, destekliyoruz, kuluçka imkânları sağlıyoruz. En büyük hedefimiz insanların herhangi bir işi aradığı değil, işlerin doğru insanları bulduğu bir ekosistemi oluşturmak. Bunun için de iyi bir kariyer planlama sürecinin oluşturulması gerekiyor. ‘İş Dünyasıyla Entegrasyon´ programımız ile aslında bir anlamda bunun için çalışıyoruz. Teknoloji ile yoğrulmuş öğrencilerimizi iş dünyası ile buluşturuyoruz” dedi.

Tetikoğlu: Hayata küsmeyin, pes etmeyin
Öğrencilere seslenen Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu ise gençlerden karşılarına çıkan zorluklar nedeniyle hayata küsmemelerini, pes etmemelerini istedi. Tetikoğlu, “Önümüze çıkan fırsatları değerlendirirseniz ülkemizde iyi yerlere gelmeniz mümkündür. Bu bakımdan, Ülkemiz pek çok ülkeden daha çok şey vaat etmektedir” şeklinde konuştu.

Gençler STK´lara uzak duruyor
Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen de ‘Cari Açık ve Sivil Toplum Kuruluşlarında (STK) Genç İstihdamı´ konulu bir konuşma yaptı. Araştırmaların Türkiye´de gençlerin STK´lara üyelik oranının yüzde 5.6 gibi çok düşük bir oranı gösterdiğini, toplum ile sivil toplum kuruluşları arasında bir duvar oluştuğu eleştirisinde bulundu. Prof. Sözen, şunları söyledi: “Popüler kültür ‘bana ne´ fikri üzerine kurulduğu için, topluma çalışma, bir şeyler katma ya da toplumun sorunlarını çözme konusunda kendini sorumlu hissetmemekte gençler… ‘Türkiye´nin geleceği için ben de varım´ demeyi öğrenmeliyiz ki bunun bir girişimcilik olduğunu unutmayın. Bize her yer Türkiye. Ülkemiz için her yerde her işi yapmalıyız. Gençlerin ilgi alanlarına göre STK´lar açılabilir. Toplumla STK´lar arasına bir duvar var, bunu yıkmak lazım. Gençlerin geleceğinin ve kariyerini daha iyi hale getirmek için, gençliğin hayallerini diğer üniversiteler ve STK´larla iş birliği yaparak gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Dünyanın önde gelen üniversiteleri girişimcilik ve sosyal sorumluluk projelerine katılmayı başarıda önemli bir kıstas olarak talep ediyor. Bütün bunları göz önüne alarak STK´lara gereken önemi vermeliyiz.”

Kariyer deneyimleri paylaşıldı
Öğleden sonra girişimcilik ve kariyer konusundaki tecrübelerin de paylaşıldığı, özel oturumlarla devam eden etkinliğe SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen, Hatay Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ziya Yüksel, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Müfit Tennioğlu ile öğretim elemanları ve vatandaşlar da katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —