İSTE'de "adrese teslim" kadro

İskenderun Teknik Üniversitesi'ne (İSTE) alınacak öğretim üyesi alım ilanında 'adrese teslim' özel kadro ayrıntıları içeriyor.

EĞITIM 1.11.2022 16:03:00 0
İSTE

İskenderun/SES
İSTE, Barbaros hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesine alınacak 22 öğretim üyesinin 7'sinde indeksli dergilerde 2 ila 15 arasında "yayın yapmış olma" şartı bulunuyor. İSTE, akademik kadrosuna 2 profesör, 8 doçent ve 12 doktor öğretim üyesi alımı yapacak. Başvurular fakülte ya da meslek yüksekokulu sekreterliğine şahsen yapılacak. 
İnternette "https://iste.edu.tr/files/3496_files_1666762607.pdf" adresinde yayınlanan akademik kadro ilanında, 7 öğretim üyesinin alımı için 2 ile15 yayın zorunluluğunu ifade eden "açıklama" bölümünde ".... SSCI/SCI/SCI- E indeksli dergilerde en az 3 (üç) yayın yapmış olmak." ifadesine yer veriliyor. 

Hangi fakültelere kaç akademisyen alınacak?
İSTE, daha önceki akademik kadro alımında açıklama bölümünde ismini verdiği yarışmada ödül alma şartını da belirterek, açtığı sınavlarda akademik kadrosunu belirlemişti. 
İskenderun Teknik Üniversitesi, Barbaros Hayrettin Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümüne 1 doçent, 1 doktor öğretim üyesi; Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümüne 1 doçent; Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümüne 1 doçent, 2 doktor öğretim üyesi; Deniz Bilimleri Bölümüne 1 profesör; Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümüne 1 profesör; Uçak Bakım ve Onarım Bölümüne 1 doktor öğretim üyesi; İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Yönetim Bilişim sistemleri Bölümüne 1 doçent; İskenderun Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi Bölümüne 1 doktor öğretim üyesi; Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümüne 1 doçent, 2 doktor öğretim üyesi; Mimarlık Bölümüne 1doktor öğretim üyesi; Şehir ve Bölge Planlama Bölümüne 1 doçent; Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne 1 doçent; Endüstri Mühendisliği Bölümüne 1 doçent, 1 doktor öğretim üyesi; Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümüne 1 profesör alımı yapacak.

Yayın şartı alımlar hangileri?
Açıklanan akademik kadro alımında 7 bölümde yayın şart bulunuyor. Buna göre, Barbaros Hayrettin 
Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümüne alınacak 1 doktor öğretim üyesi için "... Gemi makinelerinde atık ısı geri kazanım sistemleri konusunda çalışmaları olup, SSCI/SCI/SCI- E indeksli dergilerde en az 3 (üç) yayın yapmış olmak" şartı bulunuyor. 
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümüne alınacak 1 profesör alımı için "... Havacılık alanında en az 10 (on) yayın yapmış olmak" koşulu yer alıyor. 
İskenderun Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi Bölümüne alınacak 1 doktor öğretim üyesi için "... SSCI/SCI/SCI-E indeksli dergilerde en az 5 (beş) yayın yapmış olmak" gerekiyor.
Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümüne  alınacak 1 doçent kadrosu için "... Planlama kuramı ve sürdürülebilirlik konularında çalışmaları olup, SSCI/ACHI/SCI/SCI-E indeksli dergilerde alanında en az 3 (üç) yayın yapmış olmak" gerekiyor.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümüne alınacak 1 doçent için "... SCI/SCI-E indeksli dergilerde en az 5 (beş) yayın yapmış olmak" koşulu yer alıyor.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümüne alınacak 1 doktor öğretim üyesi için ise "... SCI/SCI-E indeksli dergilerde en az 2 (iki) yayın yapmış olmak" gerekiyor. 
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümüne alınacak 1 profesör için ise "... Distilasyon, termodinamik ve sondaj çamurları konularında çalışmaları olup, SCI/SCI-E indeksli dergilerde en az 15 (onbeş) yayın yapmış olmak" koşulu bulunuyor. 

Anahtar Kelimeler: i̇ste'de "adrese teslim" kadro

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

  • BIST 100

    16696,42%-1,65
  • DOLAR

    43,85% 0,04
  • EURO

    51,82% 0,31
  • GRAM ALTIN

    7342,32% 0,87
  • Ç. ALTIN

    11845,61% 0,03