Tüm birinci sınıflarda çevrimiçi eğitim kararı alan İSTE Senatosu, diğer sınıflarda yüzyüze eğitim görecek bölümleri belirledi, yüz yüze eğitim için gelecek tüm öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanacağını bildirdi.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Senatosu, tüm bölüm ve programlardaki birinci sınıf öğrencileri ile diğer sınıflardaki bazı bölümlerde yüz yüze bazı bölümlerde ise çevrimiçi olarak eğitim görmelerini kararlaştırdı. Özel öğrencilik ve kayıt dondurma hakkını kullanmak isteyen öğrenciye de kolaylık gösterilecek.
İSTE, 2023-2024 eğitim-öğretim yılına depremin yarattığı yıkım ve hasarın gölgesinde 2 Ekim’de başlayacak. Yeni eğitim ve öğretim dönemine yönelik gündemle toplanan İSTE Senatosu, bir dizi karara imza attı. İSTE’den, toplantıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 2023-2024 yılı ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarında eğitim 02 Ekim 2023 tarihinde başlayacağı belirtildi.
YERLEŞKESİ DEPREMZEDELER İÇİN KONTEYNERKENTLERE…
Yerleşkesi konteyner kentlere ve kriz merkezine evsahipliği yapan İSTE’nin senato kararına göre bu yıl birinci sınıfı okuyacak tüm öğrenciler çevrimçi eğitim görecek. Kaymakamlık, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, AFAD ile yapılan toplantılar ve incelemeler sonucunda barınma olanakları göz önünde bulundurularak yapılan değerlendirmeler neticesinde bu kararın verildiği ifade edilen aynı açıklamada, “Öncelikle tüm bölüm ve programlardaki birinci sınıf öğrencileri 2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılında çevrimiçi eğitime başlayacak olmasına, diğer sınıflardaki öğrencilerin ise bazı bölümlerde yüz yüze bazı bölümlerde ise çevrimiçi olarak eğitim görmelerine karar verildi” denildi.
HANGİ BÖLÜM VE PROGRAMLARDA YÜZYÜZE EĞİTİM YAPILACAK?
Yüzyüze eğitim görecek bölümler ise şöyle kararlaştırıldı: Barbaros Hayrettin Gemi İnşaat ve Denizcilik Fakültesi’nin Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Programı; Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi, Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun Su Altı Teknolojisi Programı; Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin Havacılık Elektrik ve Elektroniği Programı, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Programı ile Uçak Bakım ve Onarım Programı; Mimarlık Fakültesi’nin Mimarlık Programı ve İç Mimarlık Programı; Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin Biyomedikal Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Programları; Dörtyol Meslek Yüksekokulu, Dörtyol Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Erzin Organize Sanayi Meslek Yüksekokulu’nun tüm programları yüz yüze eğitim görecek. Bu bölümler dışındaki diğer bölümler ise çevrimiçi öğretim görecek.
KAYIT DONDURMAYA KOLAYLIK SAĞLANACAK
Talep etmeleri halinde öğrenciler özel öğrencilik ve kayıt dondurma haklarını kullanabilmeleri için her türlü kolaylığın sağlanmasını da karara bağlayan Senato kararına göre binası yıkılan ve ODTÜ Eymir Kültür Vakfı (EKV) arasında imzalanan protokolle 1 yıl içinde tamamlanması hedeflenen İskenderun Meslek Yüksek Okulu’nun tüm bölüm ve programları yüzyüze eğitimin dışında tutuldu.
DEPÇİ: ŞARTLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK KARAR ALDIK
Eğitim öğretimi yüz yüze yapmak üzere hazır olduklarını ancak paydaşlarla yapılan istişareler doğrultusunda şimdilik yukarda belirtilen bölümlerde ve programlarda yüz yüze eğitime başlayacaklarını belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Senato toplantısının ardından şu değerlendirmeyi yaptı: “Öğrencilerimizle bir arada olmayı özledik. Arzumuz elbette tüm öğrencilerimizle bir arada olmak ancak şartları göz önünde bulundurarak bir karar aldık. Birimlerimizin yüzde 80’inde eğitime yüz yüze başlayacağız. Yüz yüze eğitim için gelecek tüm öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları Kaymakamlık, İSTE, AFAD, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile koordineli olarak Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından sağlanacaktır. Önceliğimiz öğrencilerimizin eğitimlerini, nitelikten ödün vermeden mümkün olan en etkin, verimli ve kesintisiz bir şekilde sürdürebilmelerini sağlamaktır.”
9147,32%1,28
34,54% 0,24
36,46% 0,34
2961,34% 0,90
4965,45% 0,74