Tarih: 06.06.2024 08:40

İSTE'de Kaynakçılık Meslek Yüksekokulu açıldı

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Kaynakçılık Meslek Yüksekokulu'nun açılışı, İSTE Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından 29 Mayıs 2024 tarih ve E-63293059-101.02.05-139905 sayı ile Denizcilik Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, İskenderun Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Kaynakçılık Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına bildirildi.

İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suha Orçun Mert, okulun açılışına ilişkin dağıtım yazısında, "13/03/2024 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı ile Üniversitemiz bünyesinde yazı ekinde verilen bölüm/programlar ve İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Kaynakçılık Meslek Yüksekokulu açılmıştır. Bilgilerinize rica ederim" ifadesine yer verdi.

Açılan 6 programda eğitim yok

İskenderun Teknik Üniversitesi kayıtlarına göre, Denizcilik Teknolojileri Meslek Yüksekokulunda "Su altı kaynak teknolojisi programı", İskenderun Meslek Yüksekokulunda "Sondaj teknolojisi programı", Mimar ve şehir planlama bölümünde "Mimari restorasyon programı", İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Kaynakçılık Meslek Yüksekokulunda "Döküm programı", "Endüstriyel kalıpçılık programı", ve "Kaynak teknolojisi programı" pasif olup, programlar açılmış ancak eğitim vermiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —