Tarih: 17.09.2019 09:26

İSTE´den ´döner kanatlı İHA´

Facebook Twitter Linked-in

 

İskenderun/SES
 İSTE Drone Takımı, 17-22 Eylül tarihleri arasında yapılacak yarışmanın ön şartları yerine getirerek elemeleri geçtiği ve yarışma hakkı kazandığı açıklandı.
İSTE´den yapılan açıklamaya göre, Döner Kanatlı İHA kategorisinde yarışmalarına katılacak dört motorlu İSTE copter adı verilen hava aracının gövde tasarımı, PLA malzemeden 3D yazıcı ile üniversitede üretildi. İSTE copter´ın İSTE Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Sezer Çoban´ın danışmanlığında çalışmalar yapan İSTE Drone Öğrenci Topluluğu tarafından yapıldığı bildirildi.
Açıklamada şunlara yer verildi: 'İSTE copter´in birinci görevi, manuel uçuş ile en uygun hız ve uçuş süresi değerlerini elde etmek ve manevra kabiliyetini geliştirmek. İkinci görevi ise önceden verilen koordinatlara otonom olarak gitmek ve buna ek olarak bu konumlarda otonom olarak yük alıp bırakabilmeyi yüksek hassasiyetle gerçekleştirilebilmek. Yapılan testlerde başarılı bir grafik çizerek verilen tüm görevleri başarı ile gerçekleştiren İSTE copter, final yarışmasında rakiplerinin performansını geçmeye çalışacak.'

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —