Günde yaklaşık 50 adet üretilebilen maskelerin ilk partisi teslim edildi
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), yeni tip koronavirüs (COVID-19) ile mücadele kapsamında başlatılan Kolektif Üretim Hareketi ‘ne katılarak, sağlık çalışanlarının kullanımına yönelik koruyucu yüz maskesi (siperlik) üretimine başladı. 3 boyutlu yazıcılar ile üretilen ilk parti koruyucu yüz maskeleri, İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü´ne iletilmek üzere, İSTE Merkez Kampüsü´nde hizmet veren 112 Acil Servis Birimi´ne teslim edildi.
Özellikle sağlık çalışanlarının hastalarla temasını minimuma indirmek amacıyla başlatılan Kolektif Koruyucu Yüz Maskesi (Siperlik) Üretim Hareketi kapsamında; İskenderun Teknik Üniversitesi´nde koruyucu yüz maskesi (siperlik) üretimi başladı. İSTE Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO) ve İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü FAB-LAB laboratuvarı bünyesinde bulunan 3 Boyutlu yazıcılar ile üretilen koruyucu yüz maske siperlerinin, isteyen sağlık kuruluşlarına ivedilikle ve ücretsiz olarak teslim edilmesi hedefleniyor.
Mıstıkoğlu: İmkanları seferber ettik
İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu; “Bu zorlu süreçte İSTE olarak tüm imkânlarımızı Koronavirüs salgınına karşı mücadele için seferber ettik” dedi. Öğrencilerin kendi evlerindeki 3 boyutlu yazıcılarla bu harekete katıldıklarını belirten Mıstıkoğlu, Makine Mühendisliği Bölümü FABLAB Laboratuvarı´nın da sürece destek verdiğini kaydetti.
Öğrencilerle üretimi arttıracaklar
İSTE-TTO Koordinatörü Seçkin Dilek de şöyle konuştu: “İSTE-TTO olarak kendi bünyemizde bulunan 3 Boyutlu Yazıcılarla üretimini yaptığımız koruyucu yüz maskelerinin günlük üretim kapasitesini artırmak amacıyla öğrencilerimizden de destek alıyoruz. “Evde Kal” çağrısına uyan ve evinde 3 Boyutlu Yazıcısı olan öğrencilerimizle iletişime geçtik ve onlara sarf malzemesi desteği sağladık. Öğrencilerimiz de koruyucu yüz maskesi üretimine tüm güçleriyle destek veriyorlar. Şu an için, günlük üretim kapasitemiz FABLAB ile birlikte, ortalama 40-50 adet, ancak bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz” dedi.
9549,89%1,94
34,54% 0,18
36,00% -0,62
3005,99% 1,50
5006,70% 1,01