Tarih: 31.07.2020 13:38

İSTE´nin 2 projesine 31 bin Avro destek

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Erasmus + Programı KA107 uluslararası kredi hareketliliği kapsamında başvuruda bulunduğu projelerine 31 bin 780 avro hibe desteği almaya hak kazandı.

Hibe desteği almaya hak kazanılan projeler kapsamında, Kolombiya´dan Universidad Pontificia Bolivariana (UPB) Üniversitesiyle elektronik ve otomasyon alanında, Bangladeş´ten Daffodil International Üniversitesiyle de disiplinler arası çalışma alanlarında işbirliği kapsamında araştırma amaçlı öğretim üyesi ve lisansüstü öğrenci değişimleri gerçekleştirilecek.

Konuya ilişkin İSTE´den yapılan yazılı açıklamada Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Bostancıoğlu´nun şu değerlendirmesine yer verildi: “Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğümüzün ilerleyen süreçlerdeki hedefleri arasında, hibelendirdiği projeleri başarıyla tamamlamak ve ayrıca KA-203/5 stratejik ortaklıklar kapsamında proje başvuru yapmak ve bu kulvarda da kendinden bahsettirmek olduğunu” ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:” Proje yürütücüleri Doç. Dr. Muharrem Karaaslan ve Öğr. Gör. Murat Türkmenoğlu´nun da emekleriyle Kabul edilen projelerimiz kapsamında, Kolombiya´dan Universidad Pontificia Bolivariana (UPB) Üniversitesiyle elektronik ve otomasyon alanında, Bangladeş´ten Daffodil International Üniversitesiyle de disiplinler arası çalışma alanlarında işbirliği kapsamında araştırma amaçlı öğretim üyesi ve lisansüstü öğrenci değişimleri gerçekleştireceğiz.”

2016´dan bu yana yaptıkları Erasmus+Programı kapsamındaki çalışmaların son 12 ayda farklı bir mecraya taşındığını ifade eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli de şunları ifade etti: “Uluslararası kredi hareketliliği, Üniversitemizin uluslararasılaşma stratejisi kapsamında, hem Dünya´nın dört bir köşesinden gelip İskenderun´u ve Üniversitemizi ziyaret eden yabancı öğretim elemanı ve öğrenci sayısının artmasına yardımcı oluyor, hem de Üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrencilerinin Dünya´ya açılmasına katkı sunuyor. Ülkemizin, İskenderun´umuzun, kültürümüzün ve de Üniversitemizin tanıtılmasına katkı sağlayacak bu çalışmalarımıza İSTE olarak hız kesmeden devam edeceğiz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —