Tarih: 08.03.2022 23:44

‘İstismar´ sanığı tahliye edildi

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi´nde evini bastığı eski sözlüsü G.Ç.´yi (37) şiddet uygulayıp cinsel saldırıda bulunarak yüzüne ve vücuduna kızgın yağ döktüğü öne sürülen Resul Erkmen (34), tutuklu yargılandığı davada tahliye edildi.

Resul Erkmen hakkında İskenderun 4. Asliye Ceza Mahkemesi´nde 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle ´eziyet´ suçundan dava açıldı. Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmada savunması alınan sanığın tahliyesine karar verildi.

G.Ç.´nin avukatı Mehtap Sert, müvekkiline yapılan eylemlerle ilgili hakkında ´eziyet´ suçlamasıyla dava açılan sanığın tahliye edildiğini belirten Av.Sert, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen toplantıda itirazda bulunduklarını bildirdi.

Av. Sert, 2 ay önce G.Ç´nin yüzünü kızgın yağ ile yakan ve istismar eden Mustafa Resul Erkmen´in 8 Mart gibi bir günde serbest bırakıldığını, yargının kadın katillerini, şiddet uygulayanları korumaya devam ettiğini, tüm kadınlar için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —