İşverenden yeni teklif yok

İskenderun OSB'deki Befesa Sılver grevi 13. gününe

EKONOMI 5.08.2024 15:57:00 0
İşverenden yeni teklif yok

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren İspanya ortaklı Befesa Sılver Metal Fabrikasında 26 Temmuz'da başlayan grev, 13. gününe girdi. 87 personelin çalıştığı Befesa Sılver Metal Fabrikasında 60 işçiden grev kapsamındaki 49 işçi ücret v e hak direnişini fabrika önünde kurulan çadırda sürdürüyor. Çinkonun ham maddesinden yarı mamül üretimi yapılan Befesa Sılver Metal Fabrikasında ortalama yıllık 70 bin ton üretim yapıldığı belirtildi.

“Grevi coşkuyla sürdürüyoruz”

İskenderun OSB'de faaliyet gösteren fabrikalardan Befesa Sılver Metal'de yetkili olan Birleşik Metal-İş Sendikası İşyeri Baştemsilcisi Hasan Ateş, 26 Temmuz 2024 tarihinde Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Ata ve genel sekreter Ali Çeltik'in katılımıyla başlattıkları grevin sürdürüldüğünü belirtti. Fabrikanın sendika işyeri baştemsilcisi Ateş, Büyük coşkuyla başlattığımız grevi aynı coşkuyla sürdürüyoruz. Coşkuluyuz, çünkü haklıyız ve haklarımızı alacağımıza inanıyoruz. Greve çıkan arkadaşlarımız coşkulu, inançlı ve dirençli. Bu inançla mücadeleye devam ediyoruz" dedi.

İşverenden yeni teklif yok

Ücretlerin 18.000 ila 22.000 lira arasında kıdem ve bölüme göre değiştiğini, kendisinin de 16 yıllık çalışan olarak 20.000 lira aldığını anlatan Befesa Sılver Metal'de yetkili sendika Birleşik Metal-İş'in işyeri baştemsilcisi Ateş, "En düşük ücret 18.000 lira. En yüksek alan kişi de 22.000 lira alıyor. Bizler 28 bin lira ile 30 bin lira arasında ücret istiyoruz. Tabii ki ücretlerde kademeye ve kıdem yılına göre farklılıklar olacak" diye konuştu. 

Befesa Sılver Metal'de yetkili olan Birleşik Metal-İş Sendikası İşyeri Baştemsilcisi Hasan Ateş, "İşverenden şu ana kadar bir yeni teklif gelmedi. Greve çıkıldıktan sonra bizler büyük bir sabırla beklenti içindeyiz. Bizim istediğimiz makul ve verileceğine inanıyoruz. Şu ana kadar aramızda herhangi bir tersleşmek ya da eşleşme yok. Mücadeleye devam ediyoruz" diye konuştu.

Befesa Sılver Metal'de 2011 yılında da dönemin Özçelik-İş Sendikası döneminde 19 gün süren greve çıktıklarını anımsatan Birleşik Metal-İş Sendikası İşyeri Baştemsilcisi Ateş, o dönemde istedikleri oranda zam alınamadıklarını, taban ücretlerinin düşük olmasının da o döneme dayandığını söyledi. Birleşik Metal-İş Sendikası İşyeri Baştemsilcisi Ateş, o dönemde grev hakkında bilgileri olmadığını, kendilerine hiç bilgi verilmediğini, eğitim verilmediğini, hiçbir şekilde sınıfı bilinçci verilmediğini de ifade ederek, "Ücretlerde o döneme dayalı bir taban düşüklüğü var ve şu an onun eziyetini çekiyoruz aslında" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: İşverenden teklif

İki ayrı plan da iptal edildi

"Bölgede her şey baskılanmış durumda"

Depremzedeye 'borçlanma yapın' duyurusu

Gastronomievi'nde 400 çeşit yemekle

Kaşıkçı'dan tek soruluk önerge

720 taksiciye HBB desteği

CHP'li Özçağdaş'tan 'eğitim ziyareti'

Yolbulan Metal grevi 49. gününde

Merkez Bankası, Numune'ye taşınacak

Orman yangını 16 saatte kontrol altına alındı

Başkan Dönmez: Cebike bölgesi 'yeni İskenderun olacak'

İşverenden yeni teklif yok

Instagram'a erişim engeli

Mali müşavirler, Ankara'da miting düzenledi: Muhasebe mesleği büyük tehdit altında

Deniz kentinde tuvalet ve duş sorunu

  • BIST 100

    9577,46%-1,12
  • DOLAR

    34,01% 0,35
  • EURO

    37,84% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2821,38% 0,43
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,75