İşverenden yeni teklif yok

İskenderun OSB'deki Befesa Sılver grevi 13. gününe

EKONOMI 5.08.2024 15:57:00
İşverenden yeni teklif yok

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren İspanya ortaklı Befesa Sılver Metal Fabrikasında 26 Temmuz'da başlayan grev, 13. gününe girdi. 87 personelin çalıştığı Befesa Sılver Metal Fabrikasında 60 işçiden grev kapsamındaki 49 işçi ücret v e hak direnişini fabrika önünde kurulan çadırda sürdürüyor. Çinkonun ham maddesinden yarı mamül üretimi yapılan Befesa Sılver Metal Fabrikasında ortalama yıllık 70 bin ton üretim yapıldığı belirtildi.

“Grevi coşkuyla sürdürüyoruz”

İskenderun OSB'de faaliyet gösteren fabrikalardan Befesa Sılver Metal'de yetkili olan Birleşik Metal-İş Sendikası İşyeri Baştemsilcisi Hasan Ateş, 26 Temmuz 2024 tarihinde Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Ata ve genel sekreter Ali Çeltik'in katılımıyla başlattıkları grevin sürdürüldüğünü belirtti. Fabrikanın sendika işyeri baştemsilcisi Ateş, Büyük coşkuyla başlattığımız grevi aynı coşkuyla sürdürüyoruz. Coşkuluyuz, çünkü haklıyız ve haklarımızı alacağımıza inanıyoruz. Greve çıkan arkadaşlarımız coşkulu, inançlı ve dirençli. Bu inançla mücadeleye devam ediyoruz" dedi.

İşverenden yeni teklif yok

Ücretlerin 18.000 ila 22.000 lira arasında kıdem ve bölüme göre değiştiğini, kendisinin de 16 yıllık çalışan olarak 20.000 lira aldığını anlatan Befesa Sılver Metal'de yetkili sendika Birleşik Metal-İş'in işyeri baştemsilcisi Ateş, "En düşük ücret 18.000 lira. En yüksek alan kişi de 22.000 lira alıyor. Bizler 28 bin lira ile 30 bin lira arasında ücret istiyoruz. Tabii ki ücretlerde kademeye ve kıdem yılına göre farklılıklar olacak" diye konuştu. 

Befesa Sılver Metal'de yetkili olan Birleşik Metal-İş Sendikası İşyeri Baştemsilcisi Hasan Ateş, "İşverenden şu ana kadar bir yeni teklif gelmedi. Greve çıkıldıktan sonra bizler büyük bir sabırla beklenti içindeyiz. Bizim istediğimiz makul ve verileceğine inanıyoruz. Şu ana kadar aramızda herhangi bir tersleşmek ya da eşleşme yok. Mücadeleye devam ediyoruz" diye konuştu.

Befesa Sılver Metal'de 2011 yılında da dönemin Özçelik-İş Sendikası döneminde 19 gün süren greve çıktıklarını anımsatan Birleşik Metal-İş Sendikası İşyeri Baştemsilcisi Ateş, o dönemde istedikleri oranda zam alınamadıklarını, taban ücretlerinin düşük olmasının da o döneme dayandığını söyledi. Birleşik Metal-İş Sendikası İşyeri Baştemsilcisi Ateş, o dönemde grev hakkında bilgileri olmadığını, kendilerine hiç bilgi verilmediğini, eğitim verilmediğini, hiçbir şekilde sınıfı bilinçci verilmediğini de ifade ederek, "Ücretlerde o döneme dayalı bir taban düşüklüğü var ve şu an onun eziyetini çekiyoruz aslında" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: İşverenden teklif

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    16035,05%0,50
  • DOLAR

    44,20% 0,08
  • EURO

    50,89% 0,07
  • GRAM ALTIN

    7137,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    11534,35% 0,00