Tarih: 22.08.2017 10:39

İTSO´dan 20 firmaya lojistik eğitim protokolü

Facebook Twitter Linked-in

 Üyelerine teknik destek ve danışmanlık hedefiyle hazırladığı İTSO´nun eğitim projesine, 20 firmayla birlikte, genel sekreterlik, dış ticaret, iç ticaret, bilgi işlem ve AR-GE birimlerinde çalışan 5 İTSO personeli de katılacak. 

İTSO Başkanı Levent H. Yılmaz´la birlikte protokolü imzalayan DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, lojistik, tedarik zinciri ve stok yönetiminin özellikle maliyetler ve rekabet üstünlüğü açısından büyük önem taşıdığını belirterek, bu üç konunun birbirinin tamamlayayıcısı olduğunu belirtti. Yıldız, “Eğitim iki bölümden oluşup 20 saat lojistik, tedarik zinciri ve stok kontrolü ile 20 saat satın alma tedarik olarak toplamda 5 gün boyunca 40 saat olacaktır. KOBİ vasıflarını taşıyan büyüme, gelişme ve lojistik, üretim yapabilme potansiyeli olan üyeler içinden 20 işletme eğitimden faydalanabilecektir. Katılımcılar, bu işletmelerin Dış Ticaret müdürleri veya Dış Ticaret personelleri arasından seçilecektir. Ayrıca Dış Ticaret alanında üyeleri doğru yönlendirmek ve üyelerine daha kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla Odamızın genel sekreterlik, dış ticaret, iç ticaret, bilgi işlem ve AR-GE birimlerinde çalışan 5 adet İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası personeli de eğitime katılacaktır” dedi.
Lojistiğin işletmelerin genel maliyetlerinin yaklaşık üçte birini oluşturduğuna da dikkat çeken Yıldız, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bölgemiz için son derece önem arz eden Lojistik, tedarik zinciri ve stok yönetimi özellikle maliyetler ve rekabet üstünlüğü adına çok büyük önem arz etmektedir. Tedarik zinciri yönetimi de lojistiğin ayrılmaz bir parçası olarak işletmelerin mal veya hizmet üretim süreçlerini desteklemek için oluşturulan yapı halini almıştır. Lojistik ürün, hizmet ve insan gibi kaynakların ihtiyaç duyulan yerde ve istenen zamanda temin edilmesi için bir araç olarak tanımlanabilir. Herhangi bir pazarlama veya üretim organizasyonunun lojistik destek olmadan başarılması çok zordur. Öyle ki lojistik maliyetleri işletmelerin genel maliyetlerinin yaklaşık üçte birini oluşturmaktadır. Ürününü tercih edilebilir kılmak isteyen işletmeler, ürünlerini daha hızlı ve daha düşük maliyetle tüketiciyle buluşturmak durumundadır. Bu gibi nedenlerle ekonomilerde rekabet analizi yapıldığında artık lojistik faaliyetlerin rekabetteki ağırlığının hızla arttığı görülmektedir. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının 5 binden fazla mükellefi bulunmaktadır ve bir çok işletme sahibi ürünlerini uluslararası pazara sumak istemektedir ancak bu konuda mükelleflerine gereken desteği sağlamak istemektedirler” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —