Tarih: 25.05.2019 09:43

İTSO´dan ‘değişim´ talebi

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Levent H. Yılmaz, alınan bu önlemler ve verilen devlet teşviklerin sorunları kısa vadeli çözebildiğini, kalıcı bir çözüm sunulamadığını belirterek, “Dolardaki dalgalanmalar faizlerin düşmemesi ve enflasyonun istenen düzeyde olmayışı ekonomimizde kararlı bir değişim ihtiyacını net bir şekilde ortaya koymaktadır” dedi. Yılmaz, yapısal reformların zaman kaybetmeden hayata geçirilmesini istedi.

Meclis toplantıları basının takibine yönetmelik değişikliğiyle kapatılan İTSO´nun meclis toplantısına ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre Başkan Levent H. Yılmaz, ülke ve bölge ekonomisindeki son gelişmeleri verilerle açıklayarak, “Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ülkemizden 2018 yılında yaklaşık 167.9 milyar dolar ihracat yapılmış olup, aynı dönemde Hatay´dan 2.84 milyar dolarlık ihracat yapılmıştır. Ülkemiz tarafından yapılan ihracatın yaklaşık yüzde 1.7´si Hataylı firmalarca gerçekleştirilmiştir. Yine 2018 yılında ülkemizde yaklaşık 223 milyar dolar ithalat yapılmış olup, bu süre zarfında Hatay´ın ithalat tutarı yaklaşık 4.07 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Ülkemize yapılan ithalatın yaklaşık yüzde 1.83´lük bölümü Hatay´daki firmalar tarafından yapılmıştır. Hatay 2018 yılında 2.84 milyar dolar tutarındaki ihracat ile ülke genelinde en fazla ihracat yapan 9. İl olurken, 4.7 milyar dolarlık ithalat ile Türkiye genelinde en fazla ithalat yapan 7. İl olmuştur” dedi.

İTSO Başkanı Yılmaz, Ülke genelinde başlatılan enflasyonla mücadele konularına da değinerek; “İstihdam teşviki KOBİ Destek Nefes Kredisi ve diğer tüm devlet teşvikleri iş dünyası açısından Can suyu olmaktadır. Ancak alınan bu önlemler ve verilen devlet teşvikler sorunlarımızı yalnızca kısa vadeli olarak çözmekte, kalıcı bir çözüm sunmamaktadır. Dolardaki dalgalanmalar faizlerin düşmemesi ve enflasyonun istenen düzeyde olmayışı ekonomimizde kararlı bir değişim ihtiyacını net bir şekilde ortaya koymaktadır. Ülkemizde Yapısal reformların zaman kaybetmeden hayata geçirilmesinin yanı sıra Avrupa Birliği ile olan bağlarımızın güçlenmesinin ülkemizin geleceği açısından önemli olacağına inanıyoruz” dedi.

İTSO Mayıs ayı meclisinde 2.Meslek komite Başkanı ve Meclis üyesi Levent Kılıççıoğlu söz alarak, mermer maden ve hazır beton sektörlerinde yaşanan sorunları anlattı ve sorunların çözümü noktasında çalışma yapılması talebinde bulundu.

Stratejik plan oybirliğiyle

İTSO Yönetim kurulu üyesi Müfit Tennioğlu´da, İTSO tarafından hazırlanan 2019-2022 Stratejik planı hakkında Meclis üyelerine bilgi veren İTSO yönetim kurulu üyesi Müfit Tennioğlu, “Stratejik Plan odamızın vizyonunu misyonunu geliştirmek için hazırlanmaktadır. 4 yılda ne yapacağız, nasıl gelişeceğimizi kendimizi nasıl geliştireceğimizin planlamasını yaptık” dedi. Yapılan konuşmalar, görüş ve önerilerin ardından İTSO tarafından hazırlanan 2019-2022 Stratejik plan ve diğer maddeler de oy birliğiyle kabul edildi.

Abit Erol ihtiyaçlara dikkat çekti

/resimler/2019-5/25/0847487638942.jpgMayıs ayı Meclis toplantısında 3.Meslek Komite Başkanı ve Meclis üyesi Abid Erol, İskenderun için yatırım, işbirlikleri ve serbest bölge ihtiyacına dikkat çekti. Üniversite-sanayi işbirliğinde İTSO´nun öncülüğü ele almasını da önerdiği sunumunda Erol, Gaziantep OSB´deki meslek okulları modelinin incelenerek bölgeye uyarlanmasını istedi. İskenderun´un devlet desteğinden aldığı payın düşüklüğüne de dikkat çektiği konuşmasında Erol, bunun için İTSO tarafından danışmanlık hizmeti alınması, firmaların belirlenmesi gerektiğini ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —