İttifak, ´parçalanıyor´ mu?

Demokrat Parti (DP), 31 Mart yerel seçimleri için İskenderun´da belediye başkanlığı için Mete Aslan´ı aday olarak açıkladı.

SİYASET 11.02.2019 11:45:11
İttifak, ´parçalanıyor´ mu?

Akın Bodur/İskenderun

Aslan´ın seçim bürosu dün, kentin Çay mahallesindeki Tayfur Sökmen Bulvarı üzerinde açıldı, tanıtım toplantısı ile caddenin arka paralindeki ara sokakta yapıldı. Katılanların çoğunu ´cumhur ittifakı´na destek verenler oluşturdu.
Kentte üç dönem belediye başkanlığı yapan Mete Aslan´ın seçim bürosnun açılışı ve tanıtımına, DP´nin Genel Teşkilat Başkan Yardımcısı Erdal Cömert, partinin Hatay İl Başkanı Mahmut Ekmen, İskenderun İlçe Başkanı Bilal Karaosman, İskenderun, belde ve mahallelerin eski lkü ocakları başkanları, DP´nin Dörtyol, Erzin, Arsuz, Antakya, Reyşhanlı ilçe başkanları, DP Gaziantep, Osmaniye, Adana il başkanı ve yöneticileri, Belen Belediyesi eski Başkanı Havran Özden, kapatılan belde belediyelerinden Denizciler´in başkanı Sedat Bakır, Bekbele´nin başkanı Mustafa Çolak, Şam Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva, belediye meclisi eski üyesi Abdullah Şenöz, İYİ Parti Hatay Milletvekili adayı, MHP´nin il ve ilçe eski başkan ve yöneticileri, muhtarlar, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de katıldı.
Genç ve kadınların az olduğu, aile büyüklerinin daha çok olduğu etkinliğe katılanlar DP bayrağı salladı ve ´bozkurt işareti´ yaptı; ancak aktılımcıların AKP ve CHP´nin tanıtımlarına göre coşkulu olmadığı görüldü. İskenderun belediyesi eski Başkan adaylarından Ahmet Cerrahoğlu´nun sunum yaptığı toplantıda, DP Genel Teşkilat Başkan Yardımcısı Cömert, İskenderun adayı olarak Aslan´ı açıkladı.
Katılanlara seslenen DP İskenderun Belediye Başkan adaıyı Mete Aslan, 'Ben sizi çok özledim. Siz de beni özlediniz mi?' diye sordu. İskenderun´un kendileri için çok kıymetli olduğunu, 14 yıl belediye başkanı olarak hizmet ettiğini anlatan Aslan, 'Demek ki biraz daha emek vermek lazım. Bun nereden anladık? Sizin şikayetlerinizden anladık. Ben buradayım, sokakları dolaşıyor temizliğine bakıyorum, insanları ´mutlu mu, değil mi´ diye yüzlerine bakıyorum' diye konuştu. Bir belediye başkanının arkasından konuşulmaması, başkanın da konuşturmaması ve bu ortamın yaratılmamasını gerektiğiniifade eden Aslan, 'Hangi başkan gelirse gelsin, dönemi bitince teşekkür edilmeli ve görüldüğü yerde selamlanmalı' dedi. Konuşmasında esnafa da seslenen Aslan, 'Öç almaya gelmiyorum. Biz onlarla, (esnafla) çok iyiyiz' dedi.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,46% 0,28
  • EURO

    51,32% 0,21
  • GRAM ALTIN

    6333,23% 1,40
  • Ç. ALTIN

    10614,40% 0,00