İYİ Parti: Seçimlere yasal olarak katılabiliyoruz

Seçim tarihinin açıklanmasının ardından partilerinin seçime katılıp katılamayacaklarına ilişkin tereddütlere yönelik İYİ Parti genel merkezi tarafından açıklama getirildi.

SİYASET 19.04.2018 14:45:50
İYİ Parti: Seçimlere yasal olarak katılabiliyoruz

Gazetemize de gönderilen, “İYİ Parti Başkanlık Divanından Çok Önemli Açıklama´ başlıklı ‘acil düzeltilmiş metin´de ‘İYİ Parti´nin seçimlere katılmak bütün koşulları yerine getirdiği tarih 10 Aralık 2017´dir. Buna göre partimiz 10 Haziran 2018 tarihinden sonra yapılacak bütün seçimlere yasal olarak katılma hakkını kazanmıştır´ denildi.

Önfidan: Siyasilere kapımız açık
İYİ Parti İskenderun İlçe Başkanı Hakan Önfidan da yazılı açıklamasında, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu seçimde bu ülke için, bu vatan ve bayrak için iyi niyetle hareket eden tüm siyasilerle çalışmalarımız olacaktır. Bu nedenle kapımız bu ilkeleri taşıyan tüm siyasilere açıktır.”

OHAL´i hatırlattı
Sürecin bu noktaya geleceğinin beklendiğini ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından seçimin erkene alınacağı değerlendirmelerini hatırlatan Önfidan, çalışma takvimini de buna göre tamamladıklarını kaydetti. Önfidan açıklamasını şöyle sürdürdü: İlçe teşkilatı olarak kurulduğumuz günden buyana seçim havasında çalışmalarımızı yürütüyorduk. Mevcut iktidarın erken seçim kararı alması İyi Partiden ne kadar korktuklarının bir göstergesidir. Hatta OHAL altında seçim kararı almaları tarihe kara leke olarak geçecektir. Defalarca tekrarladık ; korkunun ecele faydası yok diye. Akıllarından çıkartmasınlar İyi Parti Türkiye Cumhuriyetinin parlamenter sisteminin bir gerçeğidir. Vardır ve var olacaktır. Bu gerçeği görmezden gelenlere halk sandıkta en ağır şekilde cezalandırır.”

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    16287,81%0,58
  • DOLAR

    44,18% 0,15
  • EURO

    50,85% 0,03
  • GRAM ALTIN

    7277,94% 1,01
  • Ç. ALTIN

    11762,72% 0,00