Tarih: 28.01.2019 11:43

İYİ Parti üç adayını belirledi

Facebook Twitter Linked-in

Akın Bodur/İskenderun

31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere CHP ile birlikte oluşturduğu ´Millet İttifakı´yla katılacak olan İYİ Parti, Hatay´ın üç kentinde belediye başkan adayını belirledi. İYİ Parti, Hatay´ın Hassa, Kırkhan ve Altınözü kentlerindeki belediye başkan belirlediği adaylarını açıkladı.

Hatay´da 5 ilçeda aday gösterecek
CHP, ´Millet İttifakı´ kapsamında 31 Mart seçimleri için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına HBB başkanı Lütfü Savaş´ı, Payas´ Belediye Başkanlığı için Ali Oğuz´u, Reyhanlı Belediye Başkanlığı için Nihat Dağ´ı, Antakya Belediye Başkanlığı için de Hikmet Hatunoğlu´nu aday olarak açıklamıştı.
´Millet İttifakı´nın Hatay´ın 15 ilçesindeki belediye başkanlığı dağılımında Belen, Dörtyol, Kırıkhan, Hassa ve Altınözü´nde ise İYİ Partili adaylara bırakılmıştı.
31 Mart yerel seçimlerine katılacak olan siyasi partiler, YSK´nın belirlediği seçim takvimine göre seçime katılacak adaylarını 19 Şubat günü saat 17.00´a kadar Yüksek Seçim Kuruu (YSK) ya da il ve ilçe seçim kurullarına bildirmek zorunda.

Belen ve Dörtyol adayları beklemede
´Millet İttifakı´ kapsamında 31 Mart seçimleri için Hatay´da Belen, Dörtyol, Kırıkhan, Hassa ve Altınözü´nde İYİ Partili adaylar gösterilecek.
Buna göre, İYİ Parti dün Kırıkhan Belediye Başkanlığı için Erhan Yavuzyılmaz´ı, Hassa Belediye Başkanlığı için Mehmet Ali Sönmez´i ve Altınözü Belediye Başkanlığı için de Mehmet Yüksek´i açıkladı. İYİ Parti kontenjanında bulunan Belen ve Dörtyol ilçelerinde yerel seçimlere katılacak ´Millet İttifakı´ adayları ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. Dörtyol´daki aday erteleme nedeninin isim değişikliği olduğu öğrenildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —