İzinleri kaymakamlıklar verecek

İzinleri kaymakamlıklar verecek

Mevsimlik tarım işçileri için yeni önlem kararları alındı. Hedef tarımsal üretimin devamlılığını sağlamak…

Tarımsal üretimin devamlılığını sağlayacak bir dizi karar alındı. Hatay´a gelecek mevsimlik işçilerin sağlığından, yaşam ortamlarının iyileştirilmesine kadar süreçler denetime açık olacak. Bugün Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, Hatay´a gelecek mevsimlik tarım işçilerinin ulaşım, barınma ve sağlık koşullarını işileştirecek ve denetime açacak önlemleri karara bağladı. 

Hatay İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs salgınına karşı karşı önlemler kapsamında tarımsal üretimin devamlılığının sağlayacak bir dizi önlem kararı aldı. Kurul, mevsimlik tarım işçilerinin ulaşım, barınma ve sağlık koşullarını düzenleyen maddelere imza attı. Tarım işçilerinin, hijyen ve koruyucu malzemelere erişiminden barınma koşullarına kadar her aşamayı denetime açarken her aşamada denetim ve önlemleri de kararlaştırdı.

Hatay´a Gaziantep, Osmaniye Adıyaman, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa´dan gelecek mevsimlik işçilerinin göç döneminde yolculuklarının güvenli ve sağlıklı yapabilmeleri için şehir giriş çıkışları arasında denetimlerin attırılması ve gerekli bütün önlemlerin alınmasını kararlaştıran kurul, sağlık taramalarının yol kontrollerinde de yapılarak riskli durumlarda yapılacakları da karara bağladı.

İhtiyaç duyulacak yer, zaman ve kontenjan ile ilgili çalışma da yapılarak Hatay´a gelecek tarım içilerinin kimlik bilgilerinden sağlık kontrollerinin takibine kadar tüm süreçleri de takip edilecek mevsimlik işçiler, çalışacakları bölge kaymakamlıklarına seyahat izin belgeleriyle başvurabilecekler.

Yine mevsimlik işçilerin geçici yerleşim alanlarındaki yaşam koşullarının da denetime açık olmasını da karara bağlayan kurul, sağlıklı yaşam koşullarının oluşturulmasında işletme sahiplerinin yanı sıra belediyelere de sorumluluk yüklerken bunun kontrole açık olmasını da kararlaştırdı.

Hatay İl Hıfzıssıhha Kurulu´nun 19 nolu kararına göre uygulama adımlarıyla ilgili şu kararlar alındı:

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına göre, illerden valiliklerce verilen 'mevsimlik işçi belgesi' bulunmayanlar, mevsimlik işçi olarak kente alınmayacak.

Hatay´a gelen mevsimlik tarım işçileri, kendileri ve ailelerinin kimlik numaralarını, geldikleri il bilgilerini ve nerede, ne kadar süre çalışacaklarını ilçe tarım ve orman müdürlüklerine bildirecek ve bu kişilerin sağlık kontrolleri ilçe sağlık müdürlüklerince gecikmeksizin yapılacak.

İşçiler, seyahat izin belgeleriyle kaymakamlıklara başvurarak çalışma izni alacak.

Mevsimlik tarım işçisi istihdam edecek işletme sahipleri, işçilerin kalacakları geçici yerleşim alanlarını, çalışma koşulları ve süreleriyle, kaç işçi çalıştıracağına dair bilgileri ilçe tarım ve orman müdürlüğüne bildirecek ve bunun üzerine kaymakamlıklardan mevsimlik tarım işçisi çalıştırma izin belgesi alabilecek.

Belediyeler ve işletme sahiplerince, mevsimlik tarım işçilerinin geçici yerleşim alanları belirli aralıklarla dezenfekte edilecek.



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9404,43%0,26
  • DOLAR

    38,00% 0,09
  • EURO

    41,66% 0,65
  • GRAM ALTIN

    3660,18% 0,53
  • Ç. ALTIN

    6048,57% 0,00