Jandarmanın kuruluş yıl dönümü

Jandarmanın kuruluş yıl dönümü

Jandarma teşkilatının 179. kuruluş yıldönümü nedeniyle Hatay İl Jandarma Komutan Albay Uğur Ertekin ve beraberindeki heyet Hatay Valisi Erdal Ata´yı ziyaret etti.

Antakya/SES

 Konuklarını makamında kabul eden vali Ata, köklü bir geçmişe sahip jandarma teşkilatının, özverili çalışmalarıyla tüm yurtta olduğu gibi ilde de güven unsurunun yapılanmasında çok ciddi çalışmalara imza attığını ifade etti ve jandarmanın 179. kuruluş yıldönümünü kutladı. Ata, '1839 yılında Osmanlı Dönemi´nde kurulan jandarma teşkilatı, kurulduğu tarihten itibaren gerek Osmanlı Dönemi´nde gerekse Cumhuriyet döneminden günümüze kadar kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için mesai merhumu gözetmeksizin milletimizi hizmet eden bir teşkilatımız. Tarihten günümüze kadar geçen süreçte jandarma teşkilatı kendisini sürekli yenilediği, çağın modern teknolojisini kullanarak dünyadaki gelişmiş ülkelerin jandarma teşkilatı ile yarışabilir hale geldi' değerlendirmesini yaptı.
Hatay´ın sınır ili olduğunu ve Suriye´de yaşanan olaylardan dolayı hassas bir şehir olduğunu belirten vali Ata, “Suriye´de 2011 yılında yaşanmaya başlayan süreçten dolayı ilimizin hassasiyeti artmıştır. Suriye ile Türkiye arasındaki 911 kilometrelik sınırın, 283 kilometrelik kısmını yani neredeyse 1/3´ü Hatay´da bulunması, karşı tarafta bir devlet otoritesinin bulunmaması, 1992 yılından beri Amonos Dağı´nda bulunan terör örgütü mensuplarının terör eylemlerinde bulunmaları nedeniyle bölgemizdeki jandarma teşkilatının yükü ağırdır. Bunlara rağmen jandarma teşkilatımız görevlerini başarıyla yerine getirmektedir. Bu sene hepimizin bildiği gibi mart ayı sonu, nisan ayı başında gerçekleştirilen operasyonlarla teröristlere büyük darbe vurulmuştur' diye konuştu. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Ata, hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan, zor bir görevi ifa eden jandarma teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutladığını ifade ederek, görevi başında şehit olan teşkilat mensuplarına Allah´tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dilediğinde bulundu. Hatay İl Jandarma Komutan Albay Ertekin de 179. kuruluş yıldönümünün bu yıl Ramazan Bayramı´na denk gelmesi vesilesi ile ayrı bir heyecan ve mutlulukla kutlamaları gerçekleştirdiklerini belirtti.



Anahtar Kelimeler: Albay Uğur Ertekin Erdal ata

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Yükleniyor

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07