Türkiye’nin denizlerdeki bağımsızlığının 99. yıldönümü ve egemenliğinin sembolü olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, İskenderun'da törenle kutlandı. 1926 yılında yürürlüğe giren Kabotaj Kanunla, Türkiye Cumhuriyeti gemilerinin, Türk karasuları ve limanlarına deniz ticareti konusunda yasal ayrıcalık tanındı.
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, İskenderun Liman Başkanlığı ve Deniz Ticaret Odası öncülüğünde yapılan tören, Hanife Uysal Okulu bahçesinde çelenk sunmayla başladı. Törene, İskenderun Liman Başkanı Atilla Piralioğlu, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Akyürekoğlu, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı Yarbay Onur Emir, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Başkanı Kemal Kutlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Açık, İskenderun İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Başkomiser Şeyma Cevizoğlu, odanın meclis başkanı Suphi Şaşati, İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencileri ile kenteki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan İskenderun Liman Başkanı Piralioğlu, "1 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti'nin denizlerdeki egemenlik hakkını ilan ettiği önemli bir gün, Kabotaj Bayramımızın 99. yılını gururla kutluyoruz" dedi.
Törende, İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencileri, sahil güvenlik ekipleri, bando eşliğinde Balıkçı Barınağı’na kadar yürüyüş yaptı ve kutlama eburada da devam etti. İskenderun Kaymakamı Muhammet Önder ve protokol, tekne ile denize açılarak deniz şehitleri anısına İskenderun Körfezi'nin sularına çelenk bıraktı.
10720,36%-0,06
41,81% 0,21
48,58% 0,39
5396,00% 1,10
8923,84% -1,56