Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'
İskenderun Belediyesi, kentin Suçıkağı Mahallesinde 1. Etap Köy Evlerinin yanında, hazine arazisi üzerine yapılan 4 kaçak konut hakkında yazılı şikayete ağmen, üç aydır işlem yapmadığı öne sürüldü.
Gazetemize bilgi veren vatandaş, şikayetin İskenderun Belediyesi'ne 9 Aralık 2024 tarihinde yazılı olarak yapıldığını, belediyenin 27 Aralık 2024 tarihinde yanıtı hazırladığını ama yazının 73 günde eline ulaştığını söyledi. Aynı vatandaş, "Neredeyse 3 aydır şikayetle ilgili hiçbir işlem yapılmadı. Kaçak yapılan 4 konutun ikisi neredeyse tamamlandı, ikisinde inşaat sürüyor. İskenderun Belediyesi ise konuya ilişkin hiçbir işlem yapmadı. Belediyeden ne gelip bakan var ne de tutanak tutan ya da işlem yapan var. İşlem yapılmadığı için kaçak 4 konuta mühürleme işlemi de yok" dedi.
Akın Bodur/İskenderun
İskenderun'un Suçıkağı Mahallesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yaptırılan 10 köy evinin yanına yapılan 4 ayrı kaçak inşaat sürüyor. Suçıkağı Mahallesi Karanlık Meşe mevkiinde yapılan ve kaçak olduğu belirtilen 4 ayrı konut inşaatının, 2'sinin 'köy evi modelinde' yapıldığı, diğer 2'sinin ise çelik profil ağırlıklı inşa edildiği savunuldu. Kaçak inşaat yapanların deprem mağduru veya depremzede olmadığı gibi yörede de oturanlar kişiler olmadığı ifade edildi.
Belediyeye şikayet 9 Aralıkta
Gazetemize konu hakkında bilgi veren bir yurttaş, İskenderun Belediyesi'ne 9 Aralık 2024 tarihinde yazılı olarak şikayette bulunulduğunu ancak belediyenin kaçak binalara ilişkin hiçbir işlem yapmadığını ifade etti. İskenderun Belediyesi'ne 09 Aralık 2024 tarihinde verilen ve aynı gün kayıtlara geçen şikayet dilekçesinde, "Suçıkağı Mahallesi 10. sokak üzerinde 1. Etap Köy Evlerinin hemen yanıbaşına yapılan 4 adet kaçak yapı bulunmaktadır. Bu yapılan tapusuz olup, o şekilde yapılmıştır. Önlem alınmazsa, bölgede bu tip kaçak yapılar kaçınılmaz olacaktır. Gereğini arz ederim" ifadesine yer verildi.
Belediye: Yasal işlemler başlatıldı
İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Halil Yücelen imzasıyla dilekçeye verilen yanıtta şunlara yer verildi: "İlgi sayılı yazınızda, Suçıkağı 10. sokak üzerinde 1. Etap Köy Evlerinin yan tarafında yapılan kaçak yapılar şikayet edilmiş olup, gereğinin yapılması talep edilmektedir. Söz konusu yapılar hakkında yasal işlemlerin başlatılmış olduğu hususunu; bilgilerinize rica ederim."
Yazı, 73 günde ulaştı
Yazılı şikayete ilişkin belediye yanıtını 27 Aralık 2024 tarihinde yazmış ama aynı kentteki adrese gönderilen yazı 73 günde vatandaşa ulaşmış.
Suçıkağı Mahallesi 10. sokak üzerinde 1. Etap Köy Evlerinin yanındaki 4 kaçak inşaatla ilgili bilgi veren vatandaş, "İskenderun Belediyesi'ne yazılı şikayet 9 Aralık 2024 tarihinde yapılmış, yazılı yanıt ise 27 Aralık 2024 tarihinde yazılmış. Ama postayla gönderilen yazılı cevap bana yaklaşık 10 gün önce ulaştı. Neredeyse 3 aydır şikayetle ilgili hiçbir işlem yapılmadı. Kaçak yapılan 4 konutun ikisi neredeyse tamamlandı, ikisinde inşaat sürüyor. İskenderun Belediyesi ise konuya ilişkin hiçbir işlem yapmadı. Belediyeden ne gelip bakan var ne de tutanak tutan ya da işlem yapan var. İşlem yapılmadığı için kaçak 4 konuta mühürleme işlemi de yok. İskenderun Belediyesi, verdiği yanıta göre, 27 Aralık 2024 tarihinden itibaren kaçak 4 yapı hakkında bilgi sahibi ama işlem sahibi değil" değerlendirmesinde bulundu.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,25% 0,15
-
GRAM ALTIN
6257,38% 0,19
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00




