Kaçış rampası ne zaman!

E-91 Karayolu İskenderun Deniz Alayı civarındaki kaza kaçış rampasını gündeme getirirken, ölenlerin kimlikleri belirlendi. Yara almadan kurtulan sürücü gözaltında

İSKENDERUN 2.04.2020 20:05:53 0
Kaçış rampası ne zaman!

İskenderun Deniz Alayı civarında bugün yaşanan ve ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiği 23 kişinin yaralandığı ‘freni patlayan ağır tonajlı araç´lı zincirleme trafik kazası bir kez daha ‘kaçış rampayı neyi bekliyor?´ sorusunu gündeme taşıdı. Bugünkü kazada sürücünün aracını akaryakıt istasyonuna varmadan boş araziye sürüp önüne çıkan binaya çarparak durdurması bölgede bir faciayı da önledi.

En son 2019´da aynı görevlileri göreve çağıran yurttaşlar, kaçış rampasının hayata geçirilmesi için yeni bir kaza daha yaşanmasının beklenmemesini istemişti. Sarımazı´dan İskenderun´a inişte uzun yıllardır yaşanan ölümlü, yaralamalı, yüksek maddi hasarlı kazalar nedeniyle E-91 karayolu uzun yıllar ağır tonajlı araçlara kapatılmıştı.

2019 Ağustos ayında aynı bölgede yaşanan zincirleme trafik kazasında da gazete olarak yaralıları tedavi gördükleri hastanede ziyaret eden İskenderun Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, AKP Milletvekili Abdulkadir Özel, AKP İlçe Başkanı Abdulkerim Güven´e kaçış rampasını sormuştuk: Her kaza ile bir süre tartışıldıktan sonra unutulan kaçış rampasını gündeme alacak mısınız? Aynı soru bugün de güncelliğini koruyor: Kaçış rampası ne zaman? Ya da o noktadaki kavşak ve ışıklar kaldırılarak önlem arttırılabilir mi? Ağır tonajlı araçların kente girişi yeniden önlenebilir mi?

Sürücü gözaltında, ölenlerin kimlikleri belirlendi

Bugün meydana gelen kazada E 91 karayolunun Antakya/Belen karayolundan gelen Bayram A. yönetimindeki 33 CSF 03 plakalı zeytinyağlı yüklü TIR´ın freninin boşalması sonucu Deniz Alayı kavşağında polis ekiplerinin uygulama noktasında denetim için bekleyen araçlara, ardından önlemler kapsamında faaliyetini durduran spor salonunun duvarına çarparak durdu. Gözaltına alınan sürücü Bayram A.´nın kazadan yara almadan kurtulduğu öğrenildi.
Kazada hayatını kaybeden 5 kişinin isimleri şöyle açıklandı: Ali Yıldırım, Leyla Yıldırım, Esmahan Yıldırım, Onur İsakoğlu ve Burhan İsakoğlu.

 

/resimler/2020-4/2/2139092676655.jpg

/resimler/2020-4/2/2139470668484.jpg


Anahtar Kelimeler: Kaçış rampası zaman

Hurdacıları 'meclis komisyonu' araştıracak

İTSO 'meclis neden kapalı' sorusunu yanıtladı: Kapatmanın temeli iç yönerge

Prefabrik evler boşaltılmak mı isteniyor?

"Deprem bölgesinde pozitif ayrımcılık ne oldu?"

Çirkin: Başka derdimiz yokmuş gibi anayasa tartışacağız

Mengüç, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı

Mullaoğlu'ndan "ÇED gerekli değil" kararına soru önergesi

Özçelik İş'ten Yolbulan'da grev kararı

Karbondioksit ölçümlü sigara karşıtı kampanya

Mengüç, CHP'li kadınların başkanı

Payas'ta iki katlı binada patlama

MCG Tower duruşmasına sanıklar zorla getirilecek

Bakanlık: Karara itiraz edildi

"Sesimi duyun istiyorum!"

Sorunlar, 7,5 metrelik ruloda

  • BIST 100

    10431,79%2,62
  • DOLAR

    32,28% -0,08
  • EURO

    35,08% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2405,87% -0,37
  • Ç. ALTIN

    3870,48% 0,00