Tarih: 10.11.2021 16:32

Kadın çiftçilere ‘üretim´ desteği artıyor

Facebook Twitter Linked-in

Kadın üretici desteğinin 10 bin aileye ulaşmasını hedeflediklerini kaydeden Savaş, “Üreticilerimizi, tohum, fide, gübre ve ilaç konusunda da destekliyoruz” dedi.

Kadınlara ekonomik desteğin artacağını ifade eden Başkan Savaş, şunları söyledi: “Amacımız yurt dışına ihracat yapmak. Geçmişte belediye olarak sadece kooperatifleri destekliyorduk ama şu an bir şirket kurduk. Kadın çiftçilerimize ekonomik destek sağlıyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında pazarlama faaliyetlerini canlandırmak istiyoruz. 250 kadın çiftçimizle başladık ama şu an 1500 kişiye ulaştık. Üreticilerimizi, tohum, fide, gübre ve ilaç konusunda da destekliyoruz. Kadın çiftçilerimizi kimseye muhtaç etmeden üretmelerine destek olacağız. Önümüzdeki yıla kadar 10 bin aileye kadar çıkartmak istiyoruz. Bu da 40-50 bin kişinin yaşamına dokunmak anlamına gelecek.”

Satın alma garantili ‘kırsal kalkınma hamlesi´

Arsuz´a bağlı Yukarıkerpice ve Nergizlik köylerinde de çiftçilerle taze soğan ve dereotu tohum ekimi yapan Başkan Savaş, Satın Alma Garantili kırsal kalkınma hamlesini başlattıklarını bildirdi. Bununla üreticinin ürününün tarlada kalmaması ve tarım arazilerinin kaderine terk edilmemesinin hedeflendiğini kaydeden Başkan Savaş, “Yaklaşık 3 buçuk yıldır yürüttüğümüz kırsal kalkınma projemizde avantajlı bölgelerdeki dezavantajlı grupları tespit ettik. Köylülerimize ücretsiz fide ve tohum ile ucuz gübre ve ilaç vereceğiz. Onların ürettiği ürünleri satın alıp, endüstri ile buluşturacağız. Soğan, dereotu, biberiye, maydanoz ve salatalık ekeceğiz. Bunların çoğunu kurutup katma değerini arttırarak yurt içi ve yurt dışına pazarlayacağız” değerlendirmesini yaptı.

Katma değer arttırılarak pazarlanacak

Yukarıkerpice Köyü´ndeki tarlada satın alma garantili projesinin detaylarını anlatan Savaş, “Yaklaşık 3 buçuk yıldır yürüttüğümüz kırsal kalkınma projemizde avantajlı bölgelerdeki dezavantajlı grupları tespit ettik. Köylülerimize ücretsiz fide ve tohum ile ucuz gübre ve ilaç vereceğiz. Onların ürettiği ürünleri satın alıp, endüstri ile buluşturacağız. Soğan, dereotu, biberiye, maydanoz ve salatalık ekeceğiz. Bunların çoğunu kurutup katma değerini arttırarak yurt içi ve yurt dışına pazarlayacağız” ifadelerini kullandı.

Projeden bin 500 ailenin faydalanacağını söyleyen Savaş, “Çiftçimizin mazot, elektrik, su, gübre, ilaç, fide ve tohum masrafları oldukça çok. Bu sıkıntılı süreçte onlara destek olacağız. İlk olarak bin 500 ailemiz projemizden faydalanacak” diye konuştu.Bölgede kırsal alanlarda kalan ve ekilmeyen arazileri verimli hale getirmek ve vatandaşları üretime teşvik istediklerini de sözlerine ekleyen Savaş, şunları ifade etti: “Belediyemizin büyük katkı verdiği ve yönetim kurulu başkanlığını yaptığım Hatay Gıda Girişim A.Ş. şirketimizin öncülüğündeki bu projede çeşitli nedenlerle toprağını ekemeyen vatandaşlarımıza tohum, fide ve gübreyi bedava veriyoruz. Bir veya iki dönümlük arazisi olan üreticilerimize yönelik bu çalışmamız, ilk etapta belirlediğimiz yaklaşık bin 500 aileyi kapsamaktadır. İçinde bulunduğumuz ekonomik şartları göz önüne aldığımızda ürünü tarlada kalan veya yüksek maliyet nedeniyle toprağını ekemeyen hemşerilerimize yardımcı olmayı hedefliyoruz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —