Tarih: 29.05.2024 13:33

Kadın girişimcilere 'yapay zekâ' anlatıldı

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) kadın girişimciliğine yönelik yapay zekâ ve robot teknolojileri konularını temel alan ‘Robot Teammate’ adlı konferans düzenlendi. İSTE Turizm Fakültesi Turuncu Salonda gerçekleştirilen etkinliğe Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayetmis Depci liderliğinde İSTE Kadın Girişimciler Topluluğu ev sahipliği yaptı. Konferansa İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken, TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanı Yeşim Ugutmen, İSTE Kadın Girişimciler Topluluğu öğrenci temsilcilerinin yanı sıra akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci de katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanı Ugutmen, “Kadınların girişimcilik ruhunu arttırmak, fark yaratmak ve bunlarla görünür olmak üzere bir araya geldiğimiz bu konferansa vakit ayıran herkese teşekkür ediyorum” dedi. Etkinliğin konuşmacısı Robot İstihdam Ajansı kurucusu Canan Alkın, sunumuna robotların istihdam alanında yer aldığı bir tanıtım videosuyla başladı. Yapay zekâ ve robotların yer aldığı üretim yerlerinde, fabrikalarda özellikle işgücü ihtiyacının karşılayacağından ve iş kazalarının neredeyse hiç olmayacağını ifade eden Alkın, "Dünyada neredeyse her sektör robotlarla yeniden şekilleniyor, bu durum hem çalışanlar hem de işveren açısından pek çok kolaylığı beraberinde getirirken konforu da arttırıyor” dedi. Alkın, öğrencilere ve kendini bu değişimin parçası olarak görmek isteyenlere olası iş imkanlarını da anlattı. Doç Dr. Depci de “Topluluğumuzu, kendini geliştirmeye açık ve girişimci olmak isteyen tüm İskenderun Teknik Üniversitesi kadın öğrencilerimizin teknolojinin desteği ile girişimcilik ve gelir yaratma becerilerini hayata geçirebilmeleri için yol göstermek amacıyla kurduk. Hayallerindeki girişimcilik projelerini gerçekleştirmek isteyen öğrencilerimize temel bilgi, danışmanlık ve eğitimleri alabilmeleri için akademisyenlerimizin ve TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulunun değerli destekleri ile yol göstermeyi hedefliyoruz" diye konuştu ve Alkın’a teşekkür belgesi verdi.   
Yapay zekâ ve robot teknoloji bilgilerin konuşulduğu etkinlikle ilgili değerlendirmede bulunan İSTE Rektörü Tolga Depci ise, “Dünya değişiyor ve bu değişim hayatın her alanını derinden etkiliyor. Değişimi izleyen değil, takip eden ve ona yön veren bireyler yetiştirmek için çalışıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Alkın, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında da yapay zeka ve robot teknolojilerini anlattığı ‘Sanayi ve Ticarette Yapay Zeka ve Robotların Yeri’ konulu konferans verdi. Alkın, Robotics tarafından üretilen ADA Robot’un eşlik ettiği konferansta, "Gelecekte, robot ve insan işbirliğinin daha da yaygınlaşması bekleniyor. Yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojilerinin ilerlemesiyle birlikte, robotların yetenekleri ve otonom çalışma kapasiteleri artacaktır. Bu durum, daha karmaşık ve değer yaratan işlerde insanlarla daha etkili bir işbirliğini mümkün kılacaktır. İnsan ve robotların bir arada çalıştığı bir iş dünyası, yeni iş modelleri ve çalışma düzenlerinin ortaya çıkmasına da yol açacaktır. Bu süreçte, işletmelerin, çalışanların ve toplumun adaptasyon sürecini etkin bir şekilde yönetmesi, teknolojinin getirdiği değişikliklere ayak uydurabilmesi açısından kritik öneme sahiptir" dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —