Tarih: 24.11.2022 14:05

Kadın platformu açıklamaya çağırdı

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES

İskenderun Kadın Platformu, kadınları 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında alana çağırdı. 15 Temmuz Demokrasi Parkı önünde bugün kurduğu stantla kadınlara bildiriyle seslenen platform, yarın akşama kadar bildiri dağıtmayı sürdürecek.

Kadınlara dağıttığı "Eşitlik ve özgürlük mücadelemizden vazgeçmiyoruz" başlıklı bildiriyle seslenen İskenderun Kadın Platformu, yöredeki kadınları yarın saat 17.30'da İskenderun Sağlıklı Yaşam Parkı'nda yapılacak basın açıklamasına çağırdı.

İskenderun Kadın Platformu adına açıklama yapan Mehtap Sert, "Mirabel kardeşlerden Masha Amini'ye kadar saçımızın teline, haklarımıza, özgürlüklerimize sahip çıkıyor ve şiddetsiz bir yaşam için direnişimizi büyütüyoruz" dedi.

Dayanışmayı büyütmek için 25 Kasım'da (yarın) alanlarda olacaklarını belirten platform sözcüsü Sert, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu ülkede ülkede her gün kadılar öldürülüyor. Kadınlar, en yakınlarındaki erkekler tarafından İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun uygulanmadığı için öldürülüyor. Kadınlar her gün ekonomik kriz koşullarında artan işsizlik ve güvencesizlikle, aile içindeki şiddetten uzaklaşacak geçim kaynağı ve gelecek güvencesi olmadığı için öldürülüyor. Kadınlar cinayete varmadan da her gün şiddet ve baskı altında, yarının ne olacağını bilmeden yaşamak zorunda bırakıldıkları halde yalnızca öldürüldüklerinde haber oluyor. Biz kadınların ölümleriyle değil yaşamalarıyla, şiddetle değil gerçekleştirdikleri hayalleriyle haber olduğu bir ülke ve dünya istiyoruz. Biz kadınlar eşitlik, özgürlük, demokrasi, adalet, barış ve laiklik istiyoruz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —