´Kadına şiddete hayır´ konferansı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Dörtyol Meslek Yüksekokulunda, Dünya Kadınlar Günü kapsamında, ´Kadına şiddete hayır´ konulu konferans düzenlendi.

İSKENDERUN 13.03.2018 10:10:09 0
´Kadına şiddete hayır´ konferansı

 

Kadınlara karanfil dağıtılan konferansın konuşmacıları, sosyal hizmet uzmanı Fatma Burçin Karpuz ve psikolog Duygu Dastur oldu.
Konferansta konuşan Karpuz, kadına yönelik istismar ve şiddet örnekleri verdi ve kadının toplumdaki yerini anlattı. Şiddete karşı mücadelede eğitimin çok önemli yeri olduğunu belirten Karpuz, “Çocukken eğitime başlanılmalı ve ailenin bu eğitime önem vermesi gerekmektedir” dedi.
Psikolog Dastar da, insan, erkek ve kadın olmak arasındaki farklılıkları anlattığı konuşmasında, kadının geldiği noktanın tarihsel gelişimi ve önemi hakkında bilgi verdi. Dastar, kendini geliştirmiş ve topluma katkı sağlamış bilim kadınlarından örnekler verdiği konuşmasında, insan hayatında maneviyatın önemi, mutlu ve huzurlu olmanın yolları hakkında bilgi verdi.

 

 

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    10486,09%0,35
  • DOLAR

    41,27% 0,04
  • EURO

    48,33% 0,02
  • GRAM ALTIN

    4817,75% 0,15
  • Ç. ALTIN

    7891,27% 0,00