'Kadının kazanılmış haklarını zedeleyecek girişimi kabul etmiyoruz'

İstanbul Sözleşmesi´nin uygulanmasına yönelik 70 baro ile birlikte ortak destek açıklamasında bulunan Hatay Barosu Kadın Hukuku Komisyonu, kadının kazanılmış yasal haklarını zedeleyecek hiç bir girişimi kabul etmediğini belirtti.

İskenderun/SES

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) ve Hatay Barosunun da bulunduğu 70 baronun kadın hukuku komisyonları, İstanbul Sözleşmesi´nin uygulanmasına yönelik destek açıklaması yaptı.
Hatay Barosu Kadın Hukuku Komisyonundan yapılan ve 70 baro ile TÜBAKKOM´un yaptığı ortak açıklamada şunlara yer verildi: 'İstanbul Sözleşmesi, şiddetin önlenmesi ve şiddet mağdurlarının korunması için devletlere yol haritası çizen ve atılması gereken somut adımlar konusunda kılavuzluk eden uluslararası bir sözleşmedir. Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan ve bugüne kadar 45 ülke ve Avrupa Birliği´nin imzaladığı sözleşmeyi ülkemiz ilk imzalayan ve onaylayan ülkedir. Son yıllarda kadına karşı şiddet katlanarak artmışken ve biz alanda çalışan Barolar ve Kadın Hakları Merkezler/ Komisyonları olarak İstanbul Sözleşmesinin ve 6284 Sayılı Kanunun etkin olarak uygulanması için taleplerimizi ifade ederken; ne yazık ki İstanbul Sözleşmesi aleyhine algı oluşturularak İstanbul Sözleşmesinden imzanın çekilme hususunun tartışılmasını büyük bir kaygıyla izlemekteyiz. İstanbul Sözleşmesinden imzanın çekilmesi söylemi bile şiddeti arttırıcı bir etki yaratmakta, kadınları şiddete karşı korumasız kılmaktadır. Sözleşmeden imzanın çekilmesi kadınları, çocukları şiddete açık hale getirecek, devlete başvuranların önü kesilecek; bundan kadınlar, çocuklar olumsuz etkilendiği kadar ülkemizin dış dünyadaki itibarı da zedelenecektir. Kadın kazanımlarını geri götürecek, kadının insan haklarının ihlaline yol açacak, kadını özgür birey olmaktan uzaklaştırıp ayrımcılığa muhatap hale getirecek, kadının kazanılmış yasal haklarını zedeleyecek hiç bir girişimi kabul etmiyoruz. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için ihtiyacımız olan İstanbul Sözleşmesinin ve 6284 Sayılı Kanunun etkin bir şekilde, tavizsiz uygulanmasıdır. Bir kere daha yetkililerden ve ilgili kurum ve kuruluşlardan; İstanbul Sözleşmesinden imzanın çekilmesi söylemlerinden vazgeçmeleri, artan kadına yönelik şiddetin önlenmesi için etkin ve kararlı politikalar oluşturmalarını, kadın hakları mücadelesinde önemli işlevleri olan sivil toplum örgütleri, meslek odaları ile birlikte koordineli çalışmalarını beklediğimizi belirtiyor, kadınların kazanılmış yasal haklarını tehdit eden söylem, davranış ve değişikliklere imkan sağlamamalarını talep ediyoruz. Barolar ve Kadın Hakları Merkezleri/Komisyonları olarak kadının insan haklarının ihlaline yol açacak her türlü girişimin karşısında olacağımızı ve kadına yönelik şiddeti önleme mücadelemize dayanışma ruhuyla devam edeceğimizi kamuoyuna iletiyoruz.'



İskenderun'da filtre operasyonu

Dr. Kanatlı'dan ürküten tablo

Aile hekimleri iş bıraktı

Meclis'te 'fotoğraf tartışması'

Rezerv alan kararına 'dava'

Binalara 8 kat sınırı

CHP’den Lütfü Savaş'a 'kesin ihraç' istemi

AFAD'da dönüşüm değerlendirme toplantısı

Belediye meclisinde kayyum eleştirisi

65 yaş üstüne çay-kahve ücretsiz

Feyezan Kanalının duvarı yükseliyor

Usta öğretici belgeli tek kadın klimacı

İskenderun DEM Parti'den kayyum eleştirisi

AKP'de tek listeli seçim

AKP: Uygulamalar devam edecek

Vakıf destekçileri, engelli çocuklar için koştu

Pac Meydanı'na 'rezerv alan' kararı

Kozaklı'da orman yangını kontrol altına alındı

Atatürkçü düşünce, gecede buluştu

Muhammed Önder, İskenderun Kaymakamı

Sanayi esnafının verileri çıkartılacak

Standart dışı beton ve çeliğe ceza

Sanayide 'yola park' tartışması

Sanayi esnafının sorunları görüşüldü

İMYO inşaatı bağışlarla yükseliyor

"Güler yüzlü hikayeler" yayımlandı

Nardüzü'nde Cumhuriyet turnuvası

Biz hala buradayız Sergisi’ kapısını açtı

"Atatürk ve Cumhuriyet" Sergisi

En büyük bayramın 101. yılı

Yükleniyor

  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,48% 0,07
  • EURO

    36,21% -0,34
  • GRAM ALTIN

    2960,09% 0,86
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55