Kadınlar çocuk istismarını protesto etti

Çocuk istismarlarına yönelik tepkiler sürüyor. İskenderun Kadın Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, çocuk istismarını protesto ederek, “İstismarı aklamanıza izin vermeyeceğiz” dedi.

TÜRKIYE 12.12.2022 14:39:00 0
Kadınlar çocuk istismarını protesto etti

İskenderun/SES

Sağlıklı Yaşam Parkı önünde bir araya gelen kadınlar, “Çocuk istismarı ve tacizine sessiz kalmadık, kalmayacağız” yazılı pankart açtı, "Çocuklar susmaz, sen de susma"; "Susma haykır istismara hayır"; "Koruma, aklama, yargıla"; "Vakıflara değil çocuklara bütçe"  ve "Çocuk istismarı ve tacizine sessiz kalmadık, kalmayacağız" sloganı attı.

Platform adına basın metnini okuyan Şükran Ertaş, "Kamuoyu 6 yaşındaki çocuğun istismarını konuşurken, İskenderun Denizciler Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda yine bir çocuk gelinlik giydirilerek bir oyun sahneledi. Konya'da lise öğrencisi 'Seni MİT'e memur olarak alacağız' vaadiyle kandırılıp, istismara uğratıldı. Bugün çocukların yaşadığı şiddeti konuşmak failleri yargılamak yerine bu şiddeti ortaya çıkaran gazeteciyi linç etmeye çalışan siyasal islam kanser gibi yayılmış durumda" dedi.

"Karanlığa teslim olmayacağız, laikliği sağlayacağız, her çocuğun özgürce yaşayabileceği o ülkeyi kuracağız” diyen Ertaş, Lanzarote Sözleşmesi olarak bilinen “Çocukların Cinsel Suistimal ve Cinsel İstismara karşı Korunmasına İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” ni ve uygulatacaklarını belirtti. 

"Çocukların yaşadığı her şey politiktir"

Ertaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “2012 yılında çıkarılan 6287 sayılı yasa 4+4+4 ile, 'kesintisiz ve zorunlu eğitim' ortadan kaldırıldı. Yüz binlerce çocuk örgün eğitim dışına çıkarıldı, çocuk işçiliğinin, çocuk istismarının ülkesi yaratıldı. Çocuklar cemaatlere mecbur bırakıldı. Hafızlık eğitimi altında çocukların okulla bağı koparıldı. Çocukların açık lise yalanıyla örgün eğitim dışına çıkarılması, devlet eliyle yasallaştırıldı. Çocukların üzerindeki kamu kontrol alanları ortadan kaldırıldı. Velilerin, öğrencilerin, öğretmenlerin itirazlarına rağmen mahallelerin tek ortaokulu/lisesi olan binalar imam hatiplere dönüştürüldü. Zorunlu okul dönüşümleri, sınav sistemi değişiklikleri ile her yolun imam hatiplere çıktığı bir düzen kuruldu. İmam hatipler eliyle önce fiilen sonrasında ortaöğretim kurumlarında yapılan yönetmelik değişikliği ile yasallaştırılarak karma eğitim kaldırıldı. Okullarda 9 yaşından itibaren çocukların saçları, bedenleri kapatıldı. Binalar, sınıflar, koridorlar hatta okulların giriş çıkışları kız/erkek diye ayrıştırıldı. Kamusal eğitim için ayrılmayan kaynaklar, halka ait olan ne varsa cemaatlere, tarikatlara aktarıldı. Bir şarkıcının imam hatipler için söylediği sözler tutuklama nedeni olurken istismara uğrayan çocuklar için 'rızası vardı' denildi. İşte bu yüzden bugün bu ülkede çocukların yaşadığı her şey politiktir. Bir tarikatın içinde 6 yaşında bir çocuğun tüm haklarının çiğnenmesi, istismara maruz bırakılması, gelecek umutlarının yok edilmesi politiktir. Bu olay, ülkemizin esir edilmeye çalışıldığı karanlığın bir parçasıdır.”

Anahtar Kelimeler: Kadınlar çocuk istismarını protesto

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00