Tarih: 08.03.2023 18:48

Kadınlardan ‘yaşam zinciri’

Facebook Twitter Linked-in

Hatay'da da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 6 ve 20 Şubat depremlerinin gölgesinde kutlandı.

Hatay Afet Kadınlar Birlikte Güçlü'nün çağrısıyla Defne ilçesindeki Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılan açıklama öncesi kadınlar, Sevgi Parkı'nda bir araya gelerek meydana doğru 'yaşam zinciri' kurdu.

Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılan eylemde "Bu kenti, yaşamı yeniden kuracağız" pankartı açılırken, kadınlar "Yalnız değil birlikteyiz, kadınlar birlikte güçlü", "Kadın dayanışması yaşatır", "Deprem değil bu bir katliam", "Patriyarkaya karşı isyandayız", "Dayanışmamız büyüyor, patriyarkal düzeniniz enkaz altında kalacak", "Yıkım kadınları yoksullaştırıyor, mücadelemiz değiştirecek" yazılı dövizler taşındı.

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ve Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan'ın da katıldığı eylemde, kadınlar sık sık "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Kadın cinayetleri politiktir", "Bu şehri yeniden kuracağız", Arapça "Mara, haya, hurriya" (Kadın, yaşam özgürlük) sloganları attı.

Hatay'daki depremde yaşamını yitiren insan hakları mücadelesinin sembol ismi Avukat Hatice Can'ın da anıldığı eylemde, erkekler tarafından katledilen kadınlar için saygı duruşunda bulunuldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —