"Kalan yemekleri kullanma" eğitimi

İskenderun/SES

Belen Kaymakamlığı ortaklığında ve İtalya’daki Associazione Popoli Insieme Derneği ev sahipliğinde yürütülen Erasmus+ Programı Gençlik Alanında Stratejik Ortaklıklar (KA220-YOU) kapsamında sunulan 2023-3-IT01-KA220-YOU-0001799508 kodlu EATWISE adlı Projenin ilk toplantısı Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde yapıldı.

Toplantıya, EATWISE adlı Projesi katılımcıları Bulgaristan, Türkiye, İtalya, Litvanya, Portekiz, Romanya'dan temsilciler katıldı. 

Belen Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, toplantıda kültürler arası yemekler, sürdürülebilir yemek kitapçığı, mini bir yemek tarifi kitabı ve kalan yemeklerin nasıl değerlendirileceği üzerinde duruldu. Erasmus+ projesinin kişilere ve çevreye katkı sağlayacağını ifade eden Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, “Sürdürülebilir yemek uygulamalarının kalan yemekleri kullanarak yemek atıklarını azaltacağını; yerel ve mevsimlik malzemeleri tercih etmenin çevre üzerindeki etkiyi azaltacağını belirtti. Sebze bazlı yemekler, su kullanımını ve karbon ayak izini azaltırken, çevreye ve topluma faydalı olduğunu vurguladı. Bu şekilde hem kendiniz hem de gezegen için daha sürdürülebilir bir beslenme alışkanlığı oluşturabilirsiniz” değerlendirmesinde bulundu.



Anahtar Kelimeler: "Kalan yemekleri kullanma" eğitimi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00