Kaldırım ve yollar 'borçla yapılacak'

300 milyon liralık borçlanma yetkisi oy birliğiyle alındı

İSKENDERUN 10.07.2024 18:26:00 0
Kaldırım ve yollar

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun Belediye Meclisi, kentteki cadde ve sokaklada yol ve kaldırım yapılması için belediye başkanı Mehmet Dönmez'e İller Bankası A.Ş.'den 300 milyon liralık borçlanma yetkisi verdi. Karar, belediye meclisinin AKP, CHP VE MHP'li üyelerinin oy birliği ile alındı.

İskenderun'da kaldırım ve yollar ‘borçla yapılacak’

İskenderun Belediye Başkanı Dönmez'in başkanlığında dün olağanüstü toplanan belediye meclisi, gündemdeki tek maddeyi görüştü. İkisi AKP'li biri CHP'li 3 üyenin mazereti nedeniyle katılmadığı toplantıda Fen İşleri Müdürlüğü teklifini görüşen Meclis, "Muhtelif cadde ve sokaklarda yol ve kaldırım yapım işlerinde kullanılmak suretiyle borçlanma yapılmasına ihtiyaç duyulmakta olup, kapsamı, süresi ve zamanı belediye başkanı tarafından belirlenmek ve geri ödemesi ile ilgili temlik verilmesi ve gerekli olması hallerinde borçlanma ile ilgili teminat mektubu verilmesi ve faiz oran pazarlığı yapılmak üzere İller Bankası A.Ş. nakit veya proje bazlı borçlanma yapılması ile ilgili her türlü iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi için Belediye Başkanı Mehmet Dönmez'e gerekli yetkinin ve izinin verilmesi" konusunda oy birliği ile karar aldı ve Dönmez'e 300 milyon lira borçlanma yetkisi verdi.
Meclis'te konuşan İskenderun Belediye Başkanı Dönmez, 400 milyon liralık 130 bin ton asfalt ve 22 milyon liralık 50 bin metrekare parke taşının kentteki 45 mahallede altı ay içerisinde yapılacağını belirtti. İşgal altındaki belediyeye ait arsa ve mülklerden kurtarılamayacak olanları satarak, kaynak oluşturacaklarını ifade eden Dönmez, "Borçlanma ile belediyeye nakit para gelmeyecek. Hak edişler onaylanınca o tutar kadar para firmaların hesabına aktarılacak" dedi.

CHP Grubu borçlanma yetkisini verdi

Oylama öncesi konuşan İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Bülent Bozdoğan, depremin, şehrin yenilenmesi, yeniden imar edilmesi için bir fırsat olduğunu anımsatarak, "Seçim sürecinde bize verilen bir söz var. Yerel ve genel yönetim birleşince, iktidar partisi olarak İskenderun Belediyesine para akacağına inandık. Ama siz işgal altında olup, geri alınamayacak belediye mülkleri satmak istiyorsunuz. Satış ve harcama sizin kontrolünüzde olur, biz denetleyici olacağız. 300 milyon liralık borçlanma yetkisini de CHP Grubu olarak size vereceği. Hayırlı olsun" diye konuştu.

İki bakanlıktan 125 milyon lira hibe

Üç ay içerisinde 'belediyeye hibe olarak' İçişleri Bakanlığı'ndan 100 milyon lira, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından da 25 milyon liranın geldiğini söyleyen İskenderun Belediye Başkanı Dönmez de "İskenderun'da yapılacak çalışmalar için bu yetmiyor. Kentin çok paraya ihtiyacı var. Biz, personelle ilgili bir durum olabilir diye İçişleri Bakanlığı'ndan gelen 100 milyon lirayı tutuyoruz. O rakamı kullanmıyoruz" değerlendirmesini yaptı.
CHP Meclis Grubunun kendi içinde yaptığı oylamada borçlanma yetkisine 10 'evet', 8 'hayır' oyu çıktığı, 'hayır oyu' kullananlar arasında CHP İskenderun İlçe Başkanı Hüseyin Derin'in de olduğu öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: Kaldırım yollar 'borçla yapılacak'

İSTE’de rektörlük başvurusu başladı

Tartışmanın nedeni '240 konut'

Kızılay'dan kıyafet yardımı

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

Villalara 'yıkım ilanı'

Taksilere 'yönetim merkezi' uygulaması

"Eğitim, sağlık ve temel ihtiyaçlarda" işbirliği

Araçta 336 tarihi eser

Dörtyol'da 'tefecilik' operasyonu

Ulucami, HBB ile Bursa arasında 'bekliyor'

Okul temizliğine 480 görevli

"Vali" Demiryürek, törenle uğurlandı

Befesa'da anlaşma sağlandı

Yağışlar olumsuz etkiledi

"Çocuk cinayetleri politiktir"

  • BIST 100

    9002,34%0,52
  • DOLAR

    34,14% -0,04
  • EURO

    37,05% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2954,48% 0,61
  • Ç. ALTIN

    4907,79% 0,16