Tarih: 28.08.2017 11:26

“Kamu emekçisi ve emeklisi bir kez daha yok sayıldı”

Facebook Twitter Linked-in

 

“Memur ve emeklilerimiz için de adalet” açıklaması yapan milletvekili Birol Ertem, “2003 yılından itibaren açıklanan enflasyon ve büyüme oranları birlikte hesaplandığında 2016 sonu itibariyle kamu çalışan ve emekli maaşlarının reel olarak 7,13 katına çıkması gerekirdi. Yani 2003 yılı başında 1.000 TL alan bir memurun maaşının 2016 sonunda 7.130 TL olması gerekiyordu. Şuan ki duruma baktığımızda memura resmen sadaka veriliyor” dedi.
AKP´nin ‘OHAL, KHK´larla, sürgünlerle, tutuklama ve göz altılarla, haksız, hukuksuz uygulamalarla, mağdur ettiği kamu çalışanlarını, bu kez de bu zam oranlarıyla açlık, yokluk, yoksulluk ve sefalete´ mahkum ettiğini vurgulayan Ertem, şunları ifade etti: “Bu hayat pahalılığına karşı ´4+3.5´lik bir zam, sadaka teklifidir. Memur bırakın büyümeden pay almayı, enflasyon karşısında dahi ezilmeye mahkum edilmiştir. Maaşı ikinci gün tükenen memur, enflasyon karşısında eriyen geliriyle perişan oluyor.”
Çanakkale´de süren kurultayda her alanda olduğu gibi bu konuda da ‘hak, hukuk ve adalet aradıklarını kaydeden milletvekili Ertem, “80 Milyon için Çanakkale´deyiz. Bu kurultay adalet isteyenlerin, adaleti özleyenlerin kurultayı. Adil bir Türkiye mücadelemizi hep birlikte büyüteceğiz” ifadesini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —