Karaağaç ve Nardüzü´ne ‘Islah OSB´

Karaağaç ve Nardüzü´ne ‘Islah OSB´

Arsuz´a bağlı Karaağaç ve Nardüzü mahallelerinde arıtmadan çevre sorunlarına, tarım topraklarında kuruluma kadar bir çok sorunu içererek oluşturulan sanayi alanları Hatay İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü´nce ‘Islah OSB´ye d

Sadet Berkyürek/İskenderun

Karaağaç ve Nardüzü´nde tarım topraklarında sanayinin önü, belde belediyeleri döneminde imar palanında sanayi bölgesi düzenlemesiyle açıldı. Dar alanda oluşturulan sanayi bölgesi, sanayi arsası talebi dayatmasıyla alanı genişleyerek çevre sorunlarını da içeren büyüklüğe ulaşmış durumda. Hatay Valiliği Hatay İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü´nden Arsuz Kaymakamlığı ile Arsuz Belediyesi Başkanlığı´na gönderilen 18 Mayıs tarih ve 712 sayılı yazıyla sözkonusu alanların OSB olarak ıslah edilmesi yönünde Hatay Valiliğince çalışma başlatıldığı belirtilerek, bölgedeki yatırımcıların 1 Temmuz´a kadar başvuruda bulunmaları istendi.

Sanayicilerden taahhüt isteniyor
Sanayicilere gönderilen taahhütnameyle Arsuz Islah Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde kalan parsel üzerinde mülk sahiplerinin OSB yasası ve uygulama yönetmeliği hükümleri çerçevesinde bütün yükümlülükleri yerine getireceğini, taşınmaz üzerinde ipotek ve diğer sınırlı ayni hak kısıtlılığının kaldırılmasını, 3. şahıslara satış, devir ve temlik yapmayacağını, aksi takdirde imar uyulaması öncesinde bilirkişi tarafından tespit edilen bedel üzerinden taşınması OSB´ye devredeceğini onaylaması isteniyor. Taahhütnamelerin noterden onaylanması gerektiği belirtildi.

Halihazır durumu yeniden
Nardüzü ve Karaağaç´taki sanayi tesisleri ve alanlarının halihazır durumları da yeniden ele alınıyor. Taşınmaz sahiplerinden tesisin imar durumu, hangi sektörde üretim/ticaret veya depolama yaptığı, buna ayrılan açık ve kapalı alan oranlarını da belirterek, planlanan Islah OSB´ye katılmak istediklerini yazılı olarak iletmeleri için dosyaya örnek dilekçe de eklendi.

Gerekçesinde tarım da var
Valilik tarafından hazırlanan başvuru dosyasında imzalanması talep edilen belgelerden biri de gerekçe raporu. Raporda, düzensiz sanayileşme sonucu çok sayıda tesisin yerleşim merkezleri içinde veya yol güzergahları boyunca ya da verimli tarım arazileri üzerinde gelişi güzel, denetimden yoksun, çevre ve toplum sağlığını tehdit eden biçimde kurulduğu, alınması gereken izin ve ruhsatlar alınmadan ya da faaliyet konusuna uygun olmayan tesislerin kurulduğu, münferit veya toplu olarak yerleşen tesislerin arıtma tesisleri dahi olmadan faaliyetlerine devam etmelerine izin verildiği gerçeğine dikkat çekiliyor.

Önce kuruldular sonra altyapı hizmeti…
Gerekçe raporunda sonuç olarak şu ifadelere yer verildi: “Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan sanayi sektöründe kurulduğumuz günden beri bölgemizde istihdam sağlayarak ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmaktayız. Ancak zaman içerisinde gelişen şartlar nedeniyle yatırım ve üretim maliyetlerinin artması ve dünya konjonktüründeki değişiklikler nereniyle zaman zaman zor durumlarla karşılaşılmaktadır. Bu nedenle bölemizde faaliyet gösterdiğimiz alanda; sanayi işletmelerinin birbirleriyle işbirliği ve uyum içinde üretim yapmaları, verimlilik ve kazancın arttırılması, ulaştırma, elektrik, su, kanalizasyon ve sosyal tesisler gibi ortak altyapı hizmetleri ile ortak arıtma tesislerinin kurularak sağlıklı, ucuz, güvenilir bir altyapı oluşturmamız, devlet gözetiminde ve kendi organlarımızca yönetilmemizin sağlanması ve OSB´lere tanınan teşvik ve imkånlardan faydalanmamız amacıyla Islah OSB´leri düzenleyen madde uyarınca kurulacak Islah OSB´lerin fayda sağlayacağına inanıyor ve destekliyoruz.”



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

Öntürk: Hatay'da 1 milyon kişi yer değiştirdi

Belediye afet müdürlüğü oluşturuyor

Milleyha'ya dökülen molozlar kaldırılacak

Reyhanlı saldırısının 11. yılı

Eğitimciler iş bıraktı

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Yükleniyor

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04